News Flash:

Gest de suflet facut de bibliotecarul hunedorean Avram Iancu. A inotat 12 ore pentru copiii de cancer

19 Decembrie 2017
874 Vizualizari | 0 Comentarii
avram iancu

Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru performantele sale de a traversa inot Canalul Manecii si fluviul Dunarea, de la izvoare la Marea Neagra, a reusit sa stranga o mie de euro la capatul unei actiuni umanitare in care a inotat, timp de 12 ore, pentru a sprijini un copil bolnav de cancer din Petrosani. 

Inotatorul si-a incheiat actiunea luni seara, la ora 21,00, dupa ce a parcurs, fara oprire, culoarele Bazinului Didactic din Petrosani, si a scos la licitatie casca si ochelarii de inot pe care le-a folosit in august 2016, cand a reusit sa traverseze inot Canalul Manecii. Cele doua obiecte au revenit unui barbat din Craiova, care a oferit suma de 4.000 de lei pentru a intra in posesia lor. 

"S-au mai strans 640 de lei in pusculita in care au donat inotatorii de la bazinul de inot din Petrosani. Asadar, 4.640 de lei (o mie de euro), in afara de banii depusi direct in cont. Va multumesc tuturor pentru donatii", a scris Avram Iancu pe pagina sa de socializare. 

Sportivul din Petrosani a fost solicitat de prieteni sa inoate 12 ore pentru a atrage atentia asupra unui baietel de sapte ani, din localitate, care a fost diagnosticat cu cancer si este internat la un spital din Bucuresti. 

"M-a impresionat mult soarta acestui copil care a fost diagnosticat cu o tumora si care are nevoie de tratamente si interventii costisitoare pentru a avea o sansa la viata. Sunt tata si stiu ce inseamna durerea parinteasca. Dupa ce am anuntat aceasta actiune, copilul a fost vizitat de mai multi cu suflet, in Spitalul Marie Curie din Bucuresti", a declarat luni, inainte de a incepe sa inoate, Avram Iancu. 

Bibliotecarul Avram Iancu a reusit in acest an performanta de a inota 2.860 de kilometri, de la izvoarele Dunarii pana la varsarea fluviului in Marea Neagra. El a devenit astfel primul om care a parcurs inot fluviul fara un costum de protectie sau alte materiale ajutatoare. 

Parcurgerea Dunarii inot este a doua perfomanta mondiala a lui Avram Iancu. El a reusit sa traverseze inot si Canalul Manecii, pe 30 august 2016, fara sa poarte costum de neopren, dupa 17 ore si 54 de minute in care a parcurs 62 de kilometri prin apele reci care despart Franta si Marea Britanie. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006233 (s)