News Flash:

Gala Gopo 2018: Lista completa a castigatorilor

28 Martie 2018
932 Vizualizari | 0 Comentarii
gopo

"Un pas in urma serafimilor", de Daniel Sandu, a castigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a 12-a editie a galei Gopo, dedicata celebrarii succeselor cinematografiei romanesti, care a avut loc marti seara, la Teatrul National Bucuresti.
Lungmetrajul "Un pas in urma serafimilor" spune povestea lui Gabriel, un adolescent care isi doreste sa devina preot si urmeaza cursurile unui seminar teologic ortodox. Initial, el incearca sa se adapteze mediului, dar, in cele din urma, isi da seama ca sistemul este complet corupt si abuziv. Nu dupa multa vreme, impreuna cu alti trei colegi, este etichetat de consiliul scolii drept elev-problema. Prinsi in lupta pentru putere intre un preot incoruptibil, dar abuziv, si un profesor laic viclean si corupt, elevii invata ca minciuna, furtul, manipularea si tradarea sunt aptitudini pe care trebuie sa si le insuseasca pentru a rezista in seminar.

Prezentam mai jos lista completa a castigatorilor galei Gopo 2018, la care cele mai multe trofee, noua, au fost adjudecate de filmul "Un pas in urma serafimilor", de Daniel Sandu, in timp ce lungmetrajul regizat de Nae Caranfil "6,9 pe scara Richter" a primit cinci premii.

Cel mai bun film: "Un pas in urma serafimilor", de Daniel Sandu, producator: Ada Solomon, Ioana Draghici (HiFilm Productions)

Cel mai bun regizor: Daniel Sandu, pentru "Un pas in urma serafimilor"

Cel mai bun actor in rol principal: Vlad Ivanov, pentru rolul preotului Ivan din filmul "Un pas in urma serafimilor"

Cea mai buna actrita intr-un rol principal: Diana Cavaliotti, pentru rolul Ana din filmul "Ana, mon amour"

Cel mai bun actor intr-un rol secundar: Ali Amir, pentru rolul Aid din filmul "Un pas in urma serafimilor"

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar: Diana Spatarescu, pentru rolul Anca Rascanu din filmul "Fixeur"

Cel mai bun scenariu: Daniel Sandu pentru filmul "Un pas in urma serafimilor"

Cea mai buna imagine: George Dascalescu, pentru filmul "Un pas in urma serafimilor"

Premiul Romanian Society of Cinematographers, acordat de Asociatia Romana a Operatorilor: George Dascalescu, pentru filmul "Un pas in urma serafimilor"

Cel mai bun montaj: Dana Bunescu, pentru filmul "Ana, mon amour"

Cel mai bun sunet: Aleksander Simeonov, Tamas Szekely, Florin Tabacaru, Alexandru Dumitru, pentru filmul "6,9 pe scara Richter"

Cea mai buna muzica originala: Nae Caranfil, Bogdan Dimitriu, Liviu Manescu, pentru filmul "6,9 pe scara Richter"

Cele mai bune decoruri: Andreea Popa, pentru filmul "6,9 pe scara Richter"

Cele mai bune costume: Doina Levintza si Adina Bucur, pentru filmul "6,9 pe scara Richter"

Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura: Catalin Ciutu, Dana Roseanu si Iulia Roseanu pentru filmul "6,9 pe scara Richter"

Cel mai bun film de debut: "Un pas in urma serafimilor", de Daniel Sandu (producator: Ada Solomon, Ioana Draghici, Hi Film Productions)

Cel mai bun documentar: "Planeta Petrila", Regia: Andrei Dascalescu, producator: Anamaria Antoci, Hanka Kastelicova, Alina David (FilmLab, HBO Europe, HBO Romania)

Cel mai bun scurtmetraj: "Scris/Nescris", producator: Anamaria Antoci, Adrian Silisteanu (4 Proof Film), regia: Adrian Silisteanu

Tanara speranta: Stefan Iancu, pentru rolul din filmul "Un pas in urma serafimilor"

Premiul pentru intreaga cariera: actorii George Mihaita si Vladimir Gaitan

Premiul pentru intreaga activitate: actrita Sanda Toma si operatorul de imagine si producatorul Ion Marinescu

Premiul special: criticul si istoricul de film Bujor T. Ripeanu

Cel mai bun film european: "Despre trup si suflet/ On Body and Soul" (r. Ildikó Enyedi), Ungaria, distribuitor: Bad Unicorn

Premiul publicului pentru filmul cu cei mai multi spectatori in 2017: "Octav" (Spectatori: 57.813 / Incasari: 863.013 lei), regia: Sergiu Celebidachi, distribuitor: Oblique Media

Premiul publicului pentru filmul cu cele mai mari incasari: "Ghinionistul" (Incasari:1.007.284 lei / Spectatori: 53.898), regia: Iura Luncasu, distribuitor: Vertical Entertainment


daniel sandu galei gopo lungmetrajul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1365 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006026 (s)