News Flash:

Fructele care intineresc creierul si intaresc sistemul imunitar – Expertii recomanda sa le mancati zilnic

18 Septembrie 2018
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
fructe

Declinul mintal care apare treptat, odata cu inaintarea in varsta, poate fi intarziat cu pana la doi ani. Asta doar daca introduceti in dieta dumneavoastra anumite fructe care, conform studiilor efectuate de specialisti, aduc o serie de beneficii pentru creier.

Concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la spitalul Brigham si de la Harvard Medical School din Boston, Massachusetts este aceea ca introducerea capsunilor si a afinelor in alimentatia zilnica duce la intarzierea semnificativa a declinului cognitiv.
Secretul acestor fructe sunt flavonoizii, niste antioxidanti intalniti din abundenta in capsuni si afine, dupa cum se arata si in studiu.

Rezultatele obtinute in urma studiului pe 16.000 de femei care au fost monitorizate din 1976 pana in 2001 au aratat ca femeile care mananca multe afine si capsuni au un declin mintal mult mai lent.

Femeile, care s-au oferit voluntar, au completat chestionare despre obiceiurile lor alimentare, iar in cazul celor care mancau fructe de padure, declinul mintal a fost intarziat cu pana la 2 ani si jumatate.

„Acestea sunt primele dovezi ca fructele de padure pot incetini declinul cognitiv la femei.

Descoperirile noastre sunt foarte importante in domeniul sanatatii publice, intrucat cresterea aportului de fructe de padure este o schimbare usor de facut in alimentatia adultilor”, a declarat Elizabeth DeVore, coordonatorul cercetarii, citata de catre jurnalistii de la Daily Mail.

Rezultatele sunt cu atat mai importante, in conceptia savantilor, cu cat imbatranirea populatiei, la nivel global, este in crestere.

„Le recomand tuturor oamenilor, de orice varsta, sa manance cat mai multe fructe de padure, capsuni sau afine, pentru ca reprezinta o modalitate simpla, hranitoare si delicioasa de a pastra sanatoase functiile creierului”, a declarat medicul Robert Graham, medic internist la New York Lenox Hill Hospital, pentru aceeasi publicatie.

Flavonoidele sunt niste antioxidanti care se pot gasi atat in fructele de padure, capsuni sau afine, cat si in citrice, ceai sau chiar in ceapa. Ele sunt recunoscute pentru ca mai pot reduce si riscul unor boli de inima, al diabetului si chiar al cancerului, intr-o anumita masura.

3 reguli importante privind fructele
Dat fiind faptul ca fructele de padure sunt foarte sensibile, se recomanda o procesare atenta, dar rapida. La cumparare, alegeti fructele bine formate, cu invelis lucios, deoarece fructele de padure sunt foarte sensibile la atingere si incep sa mucegaiasca imediat dupa lovire.

Pentru curatare, asezati fructele intr-un vas cu apa pentru scurt timp si lasati sa se scurga pe un prosop de hartie, pentru a elimina umiditatea si a evita zdrobirea lor. In frigider, fructele de padure pot fi pastrate 1-2 zile.


declinul mintal treptat varsta dieta fructe
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005709 (s)