News Flash:

FOTO - Aparitie de senzatie in Gara de Nord din Timisoara! Toti calatorii s-au oprit sa o admire

28 Noiembrie 2015
5203 Vizualizari | 0 Comentarii
gara timisoara
Eveniment special si plin de emotie la Timisoara! O splendida piesa de patrimoniu va imbogati de acum inainte Gara de Nord. Pe o linie speciala, in dreptul pasarelei depou, si-a facut aparitia o locomotiva cu abur ce va fi expusa acolo de acum inainte amintind de vremuri de legenda ale cailor ferate.
E o locomotiva de fabricatie germana, seria 150.000, si a fost in circulatie pentru o vreme dupa Al Doilea Razboi Mondial. Apoi a ajuns in parcul depou Ploiesti. E o piesa de patrimoniu care a scapat de aruncarea la fier vechi.
Seamana cu cele realizate la Resita, tot seria 150.000, acelea fiind insa putin mai complexe decat aceasta germana.
”Vorbim de o locomotiva care a fost salvata de aruncarea le fier vechi. Aceasta a fost reconditionata in Atelierul de Infrastructura Bega Reparatii din Timisoara, iar procesul de reconditionare a durat aproximativ trei luni si a costat 30.000 de lei. Nu este proprietatea noastra, a CFR, noi am luat-o in custodie”, a declarat pentruopiniatimisoarei.ro Ioan Simu, seful Regionalei CFR Timisoara.
A fost reconditionata in atelierul de Infrastructura Bega Reparatii Timisoara, iar operatiunea a durat aproximativ 3 luni si a costat 30.000 de lei. Are cazan de aburi, insa nu mai e functional si nici nu poate fi reparat, intrucat acest tip de lucrari se faceau doar la uzinele 16 Februarie din Cluj Napoca.
Locomotiva cu abur 150 1091 a fost adusa cu sprijinul Operatorului de transport feroviar Tim Rail Cargo, iar la restaurarea acestui minunat obiect de patrimoniu au contribuit substantial societatea SC Bega Reparatii Timisoara si Sindicatul Feroviar „Glasul Rotilor de Tren”, Sindicatul Feroviar „Drum de Fier”, Sindicatul M/C Timisoara, Sindicatul Concordia Timisoara.

Galerie Foto

locomotiva_de_epoca
timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006064 (s)