News Flash:

Fostul sef al Politiei Timis, Muntean Sorin Petru, ramane in arest

30 Martie 2016
1250 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin muntean
Judecatorii Curtii de Apel Timisoara au decis, luni, prelungirea mandatului de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele fostului sef al Politiei Timis, Muntean Sorin Petru, acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, luare de mita, instigare la dare de mita (doua infractiuni), favorizarea faptuitorului. 
Aceeasi decizie s-a luat si fata de omul de afaceri Bot Iulian, acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, in forma continuata, dare de mita (patru infractiuni) si cumparare de influenta (doua infractiuni).
Comisarul-sef Pavel Dumitru ramane cu arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, luare de mita, trafic de influenta, complicitate la luare de mita, scrie ziuadevest.ro.
Cei trei au drept sa atace solutia Curtii in termen de 48 de ore de la pronuntare.
Prelungirea mandatelor de arestare a fost ceruta de DNA Timisoara.
Procurorii au aratat in rechizitoriu ca in cursul anilor 2011 - 2013, inculpatul Bot Iulian, impreuna cu mai multe persoane de incredere, s-au constituit si au actionat in cadrul unui grup infractional organizat, avand ca scop desfasurarea de activitati evazioniste, prin intermediul a doua societati comerciale controlate prin persoane interpuse. Activitatea infractionala a grupului, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste doua milioane lei, s-a manifestat pe linia importului de autoturisme din spatiul european si revanzarii acestora 'la negru', cu eludarea obligatiilor legale privind plata taxelor si impozitelor datorate catre bugetul de stat'.
Totodata, DNA sustine ca 'activitatile infractionale ale gruparii coordonata de inculpatul Bot Iulian s-au bucurat de sprijinul si protectia inculpatilor Muntean Sorin Petru si Pavel Dumitru, in calitate de sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, respectiv sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, care au fost atrasi de-a lungul timpului in sfera de influenta a grupului si fidelizati prin oferirea periodica a unor avantaje patrimoniale si sume de bani'.
In acest sens, acestia ar fi racolat in cadrul grupului alti ofiteri de politie si ar fi coordonat activitatile infractionale de mituire a acestora, in scopul de a-i asigura afaceristului timisorean o solutie favorabila in dosarul in care era cercetat.
Cel mai probabil, cei trei vor contesta solutia CAT.

cat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006738 (s)