News Flash:

Focar de rujeola in Hunedoara

22 Septembrie 2016
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
rujeola
Noua din cele 14 cazuri de rujeola semnalate in judetul Hunedoara, incepand cu luna iunie a acestui an, au fost inregistrate in comunitatea de romi din municipiul Brad, din cauza ca numarul persoanelor vaccinate impotriva bolii este foarte mic, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birau. 
'In Brad este un focar care treneaza din luna iunie. Cele mai multe cazuri de rujeola au fost constatate pe strazile unde locuiesc, cu preponderenta, persoane de etnie roma, care nu sunt vaccinate impotriva bolii', a afirmat dr.Cecilia Birau. 
Ultimul caz de rujeola a fost semnalat la sfarsitul saptamanii trecute la o fetita de doi ani. Pacienta a fost trimisa la o clinica din Timisoara, dupa ce medicii au concluzionat ca bolnava prezenta si semne secundare de afectare a sistemului nervos central. 
In ceea ce priveste masurile de prevenire a bolii, reprezentanta DSP Hunedoara a precizat ca medicii de familie au mers la fiecare familie unde au fost constatate cazuri de rujeola, dar si la vecinii acestora, si au recomandat imunizarea persoanelor care locuiesc in casele de acolo. 'Din pacate, medicii de familie s-au lovit de refuzul acestor persoane', a aratat dr. Cecilia Birau. 
DSP Hunedoara detine in stoc suficient vaccin impotriva rujeolei, parintii copiilor trebuind doar sa solicite si sa permita imunizarea celor mici in conformitate cu programul stabilit, adica la implinirea varstei de un an si apoi la varsta de 5-7 ani. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006088 (s)