News Flash:

Firma care a facut dezinsectia in blocul evacuat la Timisoara: Toate substantele sunt autorizate si omologate

24 Februarie 2021
366 Vizualizari | 0 Comentarii

Dau asigurari ca substantele folosite la dezinsectia facuta in cofetaria de la parterul blocului evacuat la Timisoara, pe Calea Sagului, sunt autorizate, omologate si au fost utilizate conform normelor. Reprezentantii firmei DERATON, care activeaza pe piata de 30 de ani, precizeaza ca nu a fost vreun pericol pentru cei 70 de locatari.

In aceasta dimineata, inspectorii DSP Timis au inceput o ancheta.

„Substanta pe care am folosit-o este autorizata, este recomandata si pentru cofetarii alimentare si sectorul alimentar, in general. Au venit in control de la DSP, suntem acum in verificari, dar totul este in regula. Toate substantele cu care lucram sunt omologate, totul este in regula. Utilajele care s-au folosit sunt cele recomandate de producator, am mers cu personal calificat si autorizat. Am facut acolo dezinsectia de mai multe ori, de fiecare data a fost in regula„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Leonard Roman, reprezentantul firmei DERATON.

Acesta spune ca acest insecticid, intr-adevar, miroase, dar nimeni nu a fost in pericol. Roman sustine ca, in conditiile in care in urma cu doi ani Timisoara a fost marcata de o tragedie legata de o actiune de dezinsectie si deratizare, era firesc ca autoritatile sa ia toate masurile de precautie.

„A fost putin exces de zel din partea autoritatilor in conjunctura actuala si avand in vedere ce s-a intamplat in urma cu doi ani„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Leonard Roman, reprezentantul firmei de dezinsectie, referindu-se la nenorocirea petrecuta in 2019 intr-un imobil din Campusul Universitar din Timisoara, unde in urma unei actiuni de deratizare, facuta de o alta firma, au murit intoxicati 2 copii si mama unuia dintre ei.

Miercuri dimineata, specialistii ISU Timis au reluat masuratorile in blocul din Calea Sagului, evacuat marti seara, atat pe casa scarii, cat si in cofetaria de la parter, unde s-a facut cu o zi inainte dezinsectie, si nu au mai fost detectate substante toxice in aer, anunta reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis.

De la ora 7.00, locatarii care au petrecut noaptea la un hotel in camere puse la dispozitie de autoritati s-au putut intoarce in siguranta in apartamente cu recomandarea de a aerisi bine incaperile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005961 (s)