News Flash:

Festivalul Zilele Palatului Cultural va deveni un brand al Resitei

28 Septembrie 2016
1239 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul Zilele Palatului Cultural resita
Cea de-a V-a editie a Zilelor Palatului Cultural din Resita se va desfasura, in acest an, in perioada 30 septembrie - 2 octombrie si va cuprinde o serie de spectacole, de la cele de fanfara, pana la cele corale, de folclor si de muzica clasica, organizatorii sustinand ca doresc ca acest eveniment sa devina un brand al orasului. 
'Se zice ca fiecare an este greu in ceea ce priveste organizarea unui festival, dar acest an a fost cel mai greu. A fost dificil din punct de vedere financiar, pentru ca, dupa cum stiti, se taie, de la an la an bugetele, fiind micsorate sumele alocate. Cu toate acestea, cu sprijinul Consiliului Judetean Caras-Severin si al Primariei Resita, am reusit sa organizam si aceasta editie. Am incercat, de asemenea, ca acest festival sa devina un brand al orasului. Am luam legatura cu colaboratorii nostri din tara si din strainatate, pentru a aduce in fata publicului un program variat. Avem muzica de fanfara, avem coruri, ansambluri folclorice si, ca in fiecare an pana acum, in ultima zi a festivalului, ne va fi alaturi Orchestra Filarmonicii Banatul din Timisoara', a declarat luni, intr-o conferinta de presa, presedintele Asociatiei Resita Romana, Nicolae Plujar. 
Zilele Palatului Cultural isi vor deschide portile vineri, pe 30 septembrie, incepand cu ora 18:00, cand in fata acestui edificiu vor incanta publicul Fanfara de la Costei, din Serbia, Grupul feminin de cantece si dansuri al Societatii Culturale 'Mihai Eminescu' din tara vecina, precum si Ansamblul folcloric 'Nigeia', al Asociatiei Culturale Resita Romana. 
In aceeasi zi, de la ora 19:00, pe scena Palatului Cultural din municipiu vor evolua Corala Lira 2000 din Resita si Corul Episcopiei Caransebesului. 
In ziua a doua, pe 1 octombrie, publicul va putea urmari Fanfara din Racasdia si Ansamblul Folcloric Barzava al Primariei Resita, dar si Corul AS din Varset - Serbia. 
Festivalul va fi incheiat, in a treia zi, de Orchestra Filarmonicii Banatul din Timisoara, in Parcul Tricolorului din cartierul resitean Lunca Barzavei, incepand cu ora 19:30. 
Totodata, ca la fiecare editie, Asociatia Culturala Resita Romana a editat 'foia unica de informare' - Zilele Palatului Cultural - 2016. 
Manifestarea este organizata in perioada 30 septembrie - 2 octombrie, de Centrul Cultural Resita Romana, prin Asociatia Culturala Resita Romana, Consiliul Judetean Caras-Severin, Primaria Resita si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Caras-Severin. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006314 (s)