News Flash:

Festivalul Vinului s-a trasformat intr-un mare kitsch

9 Noiembrie 2014
1343 Vizualizari | 0 Comentarii
La Timisoara a inceput vineri Festivalul Vinului. De data aceasta, intr-o noua locatie, in zona centrala a Timisoarei, in Parcul Rozelor. Aleea din fata parcului s-a transformat intr-un adevarat talcioc: pe langa nenumaratele standuri cu vin, frigarui, hamsii, purcei la protap si alte de-ale gurii, pe trotuare stau insirate tarabe cu prosoape la oferta, portofele, gablonturi si chiar ciorapi si sutiene, printre icoane si lacuri de unghii…

Festivalul Vinului – editia 2014 a inceput vineri si se va incheia duminica. Reprezentantii Primariei Timisoara au decis sa nu mai permita organizarea unor asemenea evenimente pe platoul de la Stadionul „Dan Paltinisanu”, asa ca festivalul a fost mutat in Parcul Rozelor. Comerciantii afara, pe aleea din fata parcului – la liber, fara restrictii, judecand dupa marfurile de pe tarabe, iar artistii inauntru in parc.
Festivalul Vinului a inceput vineri dupa-amiaza. Timisorenii s-au oprit intai la standurile de afara, unde au putut gasi diferite vinuri si must, de la 3-4 lei paharul, si multa mancare: frigarui, gratare, hamsii, purcelusi la protap, sunci si pastrame, cartofi prajiti, ciuperci, muraturi, placinte si nelipsitii colaci secuisti.
Pe langa standurile cu mancare, intr-o atmosfera generala de talcioc, sunt nenumarate tarabe cu… diverse: de la prosoape de bucatarie, la sosete, colanti, pantaloni, sutiene, caciuli, portofele, gablonturi, jucarii, baloane, lacuri de unghii, icoane si alte produse bisericesti etc.
Potrivit celor anuntate de catre autoritatile locale, pe aleea din fata parcului ar trebui sa gasim standuri cu vin, preparate culinare si articole mestesugaresti.
Programul artistic ar fi trebuit sa inceapa, pe scena Teatrului de Vara din Parcul Rozelor, la ora 16. La ora respectiva erau inca garduri in fata scenei si se faceau probe de sunet vineri.
Vineri, in program sunt: Ansamblul „Timisul” si solistii vocali Nicoleta Voica, Stana Stepanescu, Dana Gruescu, Felicia Stoian, Maria Coman, Camelia Miutescu, Ramona Roescu, Ancuta Flesariu, Lavinia Buru, Camelia Florea, Ramona Mihet, Roxana Mag, Petrica Moise, Petrica Miulescu Irimica si Cornel Brici.
Festivalul Vinului continua pana duminica. Sambata, de la ora 16:00 va urca pe scena Ansamblul „Hora Timisului”, de la ora 17:00 va canta Fanfara Timisoara Big Band, de la ora 18:00 va putea fi urmarit Grupul Reflex, la 19:00 va urma un recital sustinut de Andreea Voica si Mihaela Petrovici, iar de la ora 20:00 sunt programate concerte sustinute de Andi Band, What’s Up si Mircea Baniciu Trio. Initial trebuia sa cante si Phaser, dar vineri organizatorii au anuntat ca in locul acestei trupe va urca pe scena Andi Band.
Duminica, in ultima zi de festival, de la ora 16:00 este programat un spectacol al Ansamblului „Doina Timisului”, dupa care, de la ora 17:00, vor intretine atmosfera Ansamblul „Timisul” si mai multi interpreti de muzica populara: Ramona Vita, Carmen Popovici Dumbrava, Doriana Talpes, Andreea Aleusan, Georgiana Vita, Anca Pantiru, Mimi Bortun Popescu, Luminita Safta, Alexandra Iacob, Andrada Chirita, Raluca Modi, Larisa Horvat, Vasile Conea, Adrian Stanca, Dumitru Stoicanescu si Dumitru Teleaga, scrie tion.ro.
Peste 30.000 de litri de vin si must sunt pregatiti pentru Festivalul Vinului, au anuntat organizatorii.
Nici Bachus nu lipseste de la marea sarbatoare, in rolul sau fiind actorul Eugen Motateanu.
Festivalul Vinului este organizat de Consiliul Local, Primaria Timisoara si Casa de Cultura a Municipiului.

festivalul vinului primariei timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1345 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007205 (s)