News Flash:

Fara chimicale la plic! Cum sa faci supa cu taietei instant

31 Martie 2016
1686 Vizualizari | 0 Comentarii
supa taitei
Nutritionistii ne recomanda sa consumam cu ponderabilitate supele la plicintrucat acestea reprezinta un pericol real pentru sanatate din cauza cantitatii ridicate de sare si aditivi. Totodata, consumul indelungat genereaza afectiuni cahipertensiunea arterialagastrita sau ulcerul
Disponibila in comert sub forma de prafuri, cubulete sau la borcan, supa instant nu aduce nutrienti, intrucat zarzavaturile, in cantitate infima de altfel, sunt deshidratate. Pentru a da gustul de supa se apeleaza la foarte multa sare si agenti de intarire a gustului (E629, E628, E 627), substante de ingrosare si diferiti colorati etichetati drept E-uri. 
Asadar, ce se poate „ascunde” in supele instant

* agenti de intarire a gustului – E621, E629, E628, E627

* substante de ingrosare – guma de guar E412

* maltodextrina - zahar usor de metabolizat (la supele cu taitei)

* coloranti – E101 etc

* legume deshidratate 

* sare

Cum puteti prepara acasa o supa sanatoasa cu taietei instant

Aveti nevoie de: telina, pastarnac, ceapa verde, ardei gras si iute, morcov, conopida, dovlecei, rosie. Toate acestea le taiati cuburi mari, le inabusiti cu sare si apa. Nu trebuie sa le fierbeti mult timp pentru ca legumele sa nu isi piarda din nutrienti. La final, stingeti focul si adaugati un pachet de taitei, fara aditivii din plic. Pofta buna!

pericol sanatate sare aditivi hipertensiunea arteriala gastrita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005024 (s)