News Flash:

FABULOS! Trenul japonez maglev depaseste RECORDUL MONDIAL DE VITEZA pentru a doua oara in mai putin de o saptamana: 603 km/h - VIDEO

21 Aprilie 2015
1975 Vizualizari | 1 Comentarii
maglev
Japonia a stabilit un nou record de viteza cu un tren maglev, cu propulsie pe baza de levitatie magnetica, atingand viteza de 603 kilometri pe ora, intr-o cursa de test, la doar cateva zile dupa ce depasise un record vechi de 12 ani.
Trenul maglev compus din sapte vagoane, cu propulsie pe baza de levitatie magnetica, tehnologie care utilizeaza un camp magnetic pentru miscarea trenului si mentinerea lui suspendat deasupra caii de rulare, eliminand frecarea, a atins marti viteza de 603 kilometri pe ora, in timpul a ceea ce oficialii companiei Central Japan Railway au descris ca fiind o calatorie "confortabila" si scurta pe un traseu de test din regiunea celebrului munte Fuji, informeaza theguardian.com.
Trenul din gama Lo, cu 49 de angajati ai companiei feroviare nipone la bord, a circulat pentru 11 secunde cu viteza de 603 kilometri pe ora, in timpul calatoriei pe traseul de test de 1,8 kilometri, potrivit informatiilor date publicitatii de Central Japan Railway.
"Calatoria a fost confortabila si stabila. Vom continua sa analizam datele si sa ne folosim de ele in construirea si modificarea vagoanelor si echipamentelor", a declarat, pentru publicatia Asahi Shimbun, Yasukazu Endo, seful centrului de Testare Maglev.
Noul record de vitzeza a fost stabilit la mai putin de o saptamana dupa ce trenul maglev a atins viteza de 590 de kilometri pe ora, depasind recordul anterior, de 581 de kilometri pe ora, stabilit in 2003.
Trenurile maglev plutesc la 10 centimetri deasupra caii de rulare si sunt propulsate de electromagneti.
Serviciile comerciale nu vor fi lansate insa foarte curand, calatorii avand de asteptat pana cand vor putea calatori la viteze mai mari chiar decat cele ale actualului tren de mare viteza din Japonia, Shinkansen sau trenul-glont, ale carui cele mai recente modele calatoresc cu viteze de pana la 320 de kilometri pe ora.
Potrivit editiei online a The Guardian, in Japonia exista o serie de ingrijorari referitor la costurile enorme ale construirii infrastructurii necesare unui serviciu comercial maglev, care este prevazut a efectua primele curse in 2027, intre Tokyo si orasul Nagoya, din centrul Japoniei, aflat la o distanta de 286 de kilometri.
Trenurile maglev vor rula, in cadrul serviciului comercial, cu viteza maxima de 500 de kilometri pe ora si vor strabate distanta Tokyo - Nagoya in doar 40 de minute, mai putin de jumatate din timpul necesar trenurilor Shinkansen sa strabata aceeasi distanta. Sistemul de trenuri Shinkansen a aniversat anul trecut 50 de ani de la darea in folosinta.
Pana in 2045, trenurile maglev ar trebui sa strabata distanta de 410 kilometri dintre Tokyo si Osaka in doar o ora si sapte minute, reducand la jumatate timpul de calatorie din prezent.
Estimarile plaseaza costul construirii infrastructurii necesare la 100 de miliarde de dolari doar pentru linia Tokyo-Nagoya, cu peste 80% din traseu fiind prevazut a trece prin tuneluri sapate in munti.
In ciuda pretului extrem de ridicat, Japonia spera sa vanda tehnologia trenului de mare viteza si altor tari ca parte a incercarii de a revigora a treia cea mai mare economie a lumii prin export de infrastructura.
Premierul nipon Shinzo Abe va face o vizita in Statele Unite ale Americii spre finalul acestei luni, in cadrul careia este de asteptat sa promoveze construirea unei linii feroviare de mare viteza intre New York si Washington, utilizand tehnologia japoneza. Potrivit unor relatari de presa, guvernul de la Tokyo ar fi dispus sa ajute la finantarea proiectului.
Mediafax.ro 

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006338 (s)