News Flash:

Exercitiu MILITAR de amploare in Romania

22 Aprilie 2015
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
exercitii militare rom
Adjunctul comandantului suprem al Fortelor Aliate din Europa, generalul Sir Adrian Bradshaw, si ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, au inspectat, marti, la Poligonul Smardan din judetul Galati, elemente de tehnica militara si au asistat la un amplu exercitiu militar bazat pe un scenariu fictiv.
Ministrul Mircea Dusa si generalul Sir Adrian Bradshaw au fost prezenti, marti, la Poligonul Smardan, din judetul Galati, la Ziua Distinsilor Vizitatori din cadrul exercitiului international Wind Spring 15.
La inceput, cei doi au inspectat elemente de tehnica militara, iar apoi au asistat la un exercitiu de amploare desfasurat de militari din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, Romaniei si Statelor Unite ale Americii, exrecitiu bazat pe un scenariu fictiv, respectiv pe derularea unei lupte si a unei operatiuni de stabilitate, la care au participat subunitati de infanterie mecanizata, tancuri si artilerie, precum si vanatori de munte cu sprijinul fortelor aeriene.
Mircea Dusa a spus ca exercitiul Wind Spring 15 din Poligonul Smardan, dar si cele din Poligonul Mihai Bravu si Baza Aeriana Campia Turzii contribuie la perfectionarea tehnicilor de lupta si la interoperabilitatea militarilor statelor participante.
"Astazi a avut loc o defasurare impresionanta de forte prin participarea a peste 2.000 de militari si 400 de trasportoare blindate si tancuri. La exercitiu participa militari din Romania, SUA, Regatului Unit al Marii Britanii si Republicii Moldova. Dupa cum mi-au raportat comandantii, misiunile de lupta au fost indeplinite. Acest exercitiu priveste perfectionarea tehnicilor de lupta si interoperabilitatea militarilor statelor participante. In cursul diminetii, am participat in Poligonul Mihai Bravu la un exercitiu de pregatire al militarilor din Brigada de rachete sol-aer, in care s-a testat capacitatea operationala a peste 200 de militari si a mijloacelor din dotare cu privire la sistemul de aparare antiaeriana. De asemenea, la Baza Aeriana Campia Turzii continua exercitiile de pregatire comuna a militarilor de la fortele aeriene romane cu militari din SUA, iar in Poligonul Smardan si la Baza Kogalniceanu continua exercitiul acesta de pregatire in comun inceput pe 16 si pana in 30 aprilie”, a declarat Mircea Dusa.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004767 (s)