News Flash:

EXERCITII pe care trebuie sa le repeti zilnic daca lucrezi mult pe scaun

6 Februarie 2017
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
exercitiu stat pe scaun
Aceste exercitii te ajuta sa elimini tensiunea care se acumuleaza la nivelul spatelui in cazul in care stai prea mult pe scaun. Repeta zilnic aceste pozitii de yoga ca sa nu ai probleme!
Practicarea posturilor yoga este deosebit de utila pentru intregul corp. Aceste miscari si mentinerea posturilor te pot ajuta sa intaresti toata musculatura, sa detensionezi zonele cu probleme, sa gestionezi stresul si sa ai mult mai multa energie. Iata cateva dintre pozitiile de yoga pe care le poate face oricine si ajuta la detensionarea spatelui daca stai prea mult pe scaun:
Exercitiul nr. 1
"Cainele cu fata in jos" sau o fandare pot sa fie cele mai bune posturi din care sa ajungi la acest exercitiu care relaxeaza spatele si soldurile.
Se indoaie piciorul drept, se duce genunchiul putin in lateral in timp ce pubisul atinge calcaiul piciorulu drept, iar piciorul stang este perfect intins. Se mentine postura cateva secunde, iar daca este posibil se lasa trunchiul usor in fata pana cand atingi solul cu fruntea. Respira de cateva ori in aceasta postura si repeta miscarea pentru celalalt picior.

Exercitiul nr. 2
Acest exercitiu este foarte benefic pentru spate, relaxand muschii. Din pozitia culcat pe spate se aduc genunchii la piept, prinzand cu mainile degetele mari de la picioare. Picioarele se tin departate la nivelul umerilor si se mentine postura cateva respiratii complete.

Exercitiul nr. 3
Din fandare se pune genunchiul piciorului din spate jos pe sol si se ridica bratele spre tavan pentru a intinde foarte lateralele trunchiului. Pentru a nu pierde echilibrul preseaza foarte bine cu degetul mare de la piciorul care este indoit in fata.
Se mentine postura cateva respiratii complete dupa care se repeta miscarea pentru celalalt picior.
Exercitiul nr. 4
Din pozitia sezut se indoaie picioarele si se unesc talpile picioarelor. Ai grija sa mentii coloana dreapta si incearca sa aduci talpile unite cat mai aproape de tine permitand astfel genunchilor sa coboare cat mai aproape de sol.
Se mentine postura cateva respiratii complete.Daca flexibilitatea iti permite poti sa intinzi mainile si trunchiul in fata, aplecandu-te cat mai mult, dar incercand sa mentii coloana dreapta, scrie eva.ro.

Exercitiul nr. 5
Acest exercitiu este asemanator cu exercitiul nr. 3, insa acum vei avea piciorul din spate perfect intins si ridicat de pe sol. De asemenea, trebuie sa retii ca pentru mai mult echilibru se preseaza in degetul mare de la piciorul indoit in fata. Se mentine postura cateva respiratii complete, dupa care se repeta pentru celalalt picior.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006301 (s)