News Flash:

EURO 2016: Islanda a produs prima mare surpriza, remizand cu Portugalia

15 Iunie 2016
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
islanda portugalia
Selectionatele Portugaliei si Islandei au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), intr-o partida din cadrul Grupei F a Campionatului European de fotbal - EURO 2016, disputata marti seara, pe stadionul "Geoffroy Guichard" din Saint-Etienne.
Portughezii au deschis scorul in minutul 32, prin Nani, insa islandezii au restabilit egalitatea in repriza secunda, prin Birkir Bjarnason (min.50).
Debutul jocului a stat sub semnul echilibrului, islandezii evoluand fara nicio retinere in fata puternicei nationalei lusitane, condusa din teren de startul Cristiano Ronaldo. Nordicii au avut o prima actiune periculoasa in minutul 4, cand Sigurdsson a patruns pe partea stanga si a sutat la poarta, mingea fiind retinuta in doi timpi de goalkeeper-ul Rui Patricio.
Portughezii si-au regasit treptat ritmul de joc, iar cuplul de atacanti Ronaldo — Nani s-au aflat la originea primei mari ocazii de gol, in minutul 22, cand portarul Halldorsson si-a salvat echipa printr-un reflex impresionant.
Trei minute mai tarziu, Cristiano Ronaldo s-a aflat fata in fata cu Halldorsson, insa nu a reusit sa loveasca bine balonul, permitandu-i islandezului sa respinga.
Forcing-ul portughezilor a dat rezultate in minutul 32, cand Nani, bine servit de Andre Gomes, la capatul unei frumoase actiuni ofensive initiate in flancul drept, a reusit deschiderea scorului cu un sut din interiorul careului, atacantul lui Fenerbahce ajungand astfel la 18 goluri in tricoul nationalei lusitane.
Meciul a continuat intr-un ritm intens pana la pauza, cu portughezii la carma jocului si islandezii incercand sa loveasca pe contre, insa rezultatul a ramas nemodificat. De mentionat ca, pe parcursul primelor 45 de minute, lusitanii au sutat de 12 ori la poarta iar islandezii de 2 ori.
In debutul reprizei secunde, dupa cateva actiuni ofensive ale portughezilor, Islanda reuseste sa restabileasca egalitatea, in minutul 50, prin Birkir Bjarnason, care a inscris cu aceasta ocazie primul gol al nationalei tarii sale la un turneu final de Campionat European.
Dupa aceasta reusita a nordicilor, Portugalia si-a intetit actiunile ofensive, insa apararea islandeza, in frunte cu portarul Halldorsson, a reusit sa pastreze tabela nemodificata, in ciuda ocaziilor lui Andre Gomes (60), Raphael Guerreiro (min.61), Nani (min.71) si Ronaldo (min.73).
Islandezii au dat la randul lor emotii defensivei lusitane, in minutul 74, cand balonul deviat cu capul de Sigthorsson spre Bodvarsson este retinut de portarul Rui Patricio.
Cu forte proaspete pe teren, dupa intrarea in joc a lui Renato Sanchez si Richardo Quaresma, portughezii isi intensifica actiunile la poarta lui Halldorsson, iar Cristiano Ronaldo rateaza o mare ocazie de a marca in minutul 85, cand a trimis balonul cu capul direct in bratele portarului islandez, din marginea careului de sase metri.
Nordicii puteau da lovitura in ultimele minute ale timpului regulamentar de joc, cand noul intrat Alfred Finnbogason a sutat puternic din interiorul careului portughez, insa Rui Patricio a reusit sa respinga, iar egalitatea s-a mentinut pe tabela de marcaj pana la final.
Islanda, echipa care participa in premiera la un Campionat European, reuseste astfel sa produca surpriza in meciul sau de debut la aceasta competitie, tinand in sah experimenta nationala a Portugaliei.
In celalalt meci din Grupa F disputat marti, Ungaria a invins cu scorul de 2-0 Austria, la Bordeaux, maghiarii ocupand astfel primul loc in clasament dupa primele doua jocuri.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1428 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008114 (s)