News Flash:

Elvetia: Un barbat a dat foc unui vagon si a injunghiat pasageri intr-un tren. Sunt sase raniti

14 August 2016
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
tren elvetia
Un elvetian in varsta de 27 de ani a dat foc sambata unui vagon cu ajutorul unui lichid inflamabil si a injunghiat pasagerii dintr-un tren in apropiere de statia Salez, din cantonul Saint-Gall (Sankt Gallen, in limba germana) din Elvetia, ranind sase persoane, intre care un copil de sase ani, a anuntat politia, care nu are inca nicio ipoteza privind motivatia autorului, transmite AFP.
Totusi, un purtator de cuvant al politiei a declarat pentru welt.de ca aceasta nu exclude posibilitatea unei asa-numite "crime pasionale", dar nici un atac terorist. "Totusi, o motivatie terorista pare foarte, foarte neplauzibila", a spus Bruno Metzger, relateaza Reuters.
Atacul a avut loc la inceputul dupa-amiezii intr-un tren care circula de-a lungul frontierei cu Liechtenstein, a informat politia regionala din Saint-Gall intr-un comunicat, precizand ca agresorul a fost si el ranit.
Atacul a avut loc in jurul orei locale 14.20 (12.20 GMT), in apropierea garii din Salez. Trenul efectua o cursa intre Buchs si Sennwald.
"Potrivit informatiilor actuale, un elvetian in varsta de 27 de ani a turnat un lichid inflamabil (...) care a luat foc. El era inarmat cu cel putin un cutit", a anuntat politia din cantonul Saint-Gall.
Ranitii au suferit plagi injunghiate si arsuri, unii fiind raniti grav. Potrivit postului local SRF, atacatorul si o femeie se afla in stare critica.
Pe langa copilul de sase ani, au fost raniti in incident doi barbati de 17 si 50 de ani si trei femei de 17,34 si 43 de ani, potrivit politiei, care precizeaza ca zeci de pasageri se aflau in tren la momentul atacului.
Politisti, pompieri, ambulante si elicoptere au venit in numar mare la locul atacului. Gara din Salez a fost inchisa si au fost instituite curse-naveta pentru a asigura preluarea pasagerilor.
Potrivit administratiei feroviare, pagubele produse trenului se ridica la 92.000 de euro.
Atacul a avut loc intr-un climat de puternica tensiune in Europa provocat de un val de atentate in cursul ultimelor luni, dintre care multe au fost revendicate de gruparea jihadista Stat Islamic.
In decembrie 2015, un elvetian in varsta de 33 de ani a intrat in casa vecinilor sai din Rupperswil si a ucis patru persoane, dupa care a dat foc locuintei, un incident care la momentul respectiv a socat intreaga tara.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005020 (s)