News Flash:

Echipamente medicale noi la Spitalul din Caransebes

4 Octombrie 2013
1557 Vizualizari | 0 Comentarii

Locuitorii municipiului Caransebes si din aproape 200 de localitati din împrejurimi vor beneficia de echipamente si servicii medicale de specialitate printr-un program cu finantare europeana, lansat joi, intitulat 'Reabilitarea, modernizarea si dezvoltarea activitatilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistica medicala si TBC din Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes, judetul Caras-Severin'.

Este vorba de sase servicii medicale - mamografie digitala, radiologie dentara, angiografie coronariana sau periferica, radiologie interventionala, radiografie 3D, rezonanta magnetica nucleara - si de 13 echipamente de specialitate. Durata implementarii proiectului este de 12 luni, valoarea totala a acestuia ridicandu-se la peste 20 milioane lei, din care, contributia Primariei Caransebes se ridica la aproape 362.000 lei.

Potrivit primarului municipiului Caransebes, Marcel Vela, prin punerea în practica a proiectului, numarul pacientilor redirectionati spre ale unitati spitalicesti, din cauza lipsei de dotare, va scadea cu 72%, în timp ce timpul necesar pentru diagnosticare si tratament va scadea cu 85%. De asemenea, vor fi efectuate, în spital, lucrari de reabilitare si modernizare pe o suprafata de 723 metri patrati, iar spatiile existente vor fi reorganizate, respectiv, recompartimentate si reasezate, urmand sa fie create spatii pentru amplasarea noii aparaturi.

Proiectul care va aduce o îmbunatatire a calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala din Caransebes si localitatile limitrofe, care se întind pe o suprafata de peste 8.500 kilometri patrati, este derulat prin Programul Operational Regional 2007 - 2013 - Axa Prioritara 3 - Imbunatatirea infrastructurii sociale.


caransebes
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004303 (s)