News Flash:

Dupa arestarea primarului liberal al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, Partidul Liberal se retrage de la guvernare. Ministrii isi depun demisiile

29 Mai 2017
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
dorin chirtoaca
Ministrii, viceministrii si sefii de agentii guvernamentale delegati de Partidul Liberal din Republica Moldova isi depun luni demisia la Cancelaria Guvernului, ca urmare a faptului ca primarul liberal al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a fost plasat in arest la domiciliu, relateaza portalul UNIMEDIA.
Informatia a fost confirmata de ministrul Mediului, Valeriu Munteanu. In Guvernul Republicii Moldova, Partidul Liberal are trei ministri si un vicepremier.
Este vorba despre vicepremierul Gheorghe Brega, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, ministrul Educatiei, Corina Fusu, si ministrul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.
Anterior, presedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, anuntase ca liberalii parasesc coalitia de guvernare, dupa o sedinta extraordinara. "Aceasta coalitie ne-a costat pierderea de imagine, sanatate si nume. Chipurile, se duce o lupta impotriva coruptiei, dar de fapt se duce o lupta impotriva Partidului Liberal", a spus Ghimpu.
Dorin Chirtoaca, primarul orasului Chisinau, a fost plasat in arest la domiciliu, vineri dupa-amiaza, pentru o perioada de 30 de zile. Prim-vicepresedintele Partidului Liberal este acuzat de trafic de influenta si depasirea atributiilor de serviciu, in dosarul Centrului National Anticoruptie (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcari cu plata in Chisinau.
Partidul Democrat al oligarhului Vlad Plahotniuc, aflat la guvernare, incearca sa formeze o noua majoritate parlamentara. Premierul Pavel Filip, prim-vicepresedintele PD, a anuntat ca pregateste o remaniere a Guvernului, dupa reforma administratiei publice centrale.
Tot luni, grupul de initiativa pentru demiterea primarului general Dorin Chirtoaca a colectat numarul necesar de semnaturi pentru organizarea referendumului. Anuntul a fost facut de liderul Partidului Socialistilor din Consiliul Municipal Chisinau, Ion Ceban.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007218 (s)