News Flash:

Dunca: Construirea unor sali polivalente nu mai este o prioritate pentru guvern. Organizarea Euro-2020 este prioritara

29 Iunie 2017
956 Vizualizari | 0 Comentarii
dunca
Marius Dunca, ministrul propus pentru Tineret si Sport in Guvernul Tudose, a primit, joi, aviz favorabil din partea Comisiei pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport, cu 21 voturi pentru si 11 impotriva. Dunca le-a spus membrilor comisiei ca organizarea unor meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020 este prioritara pentru guvern, astfel ca proiectele privind construirea unor sali polivalente vor fi amanate. Dunca a facut parte si din Guvernul Grindeanu, iar la audierea din ianuarie afirma ca isi propune sa construiasca doua sali polivalente, doua baze nautice, doua pentru canotaj, doua hipodromuri si un velodrom.
"Avem nevoie de sali de sport ca de aer. Din pacate, nu mai avem timpul necesar, pentru ca se apropie Campionatul European de Fotbal. Avem nevoie de cel putin patru sali polivalente. Din pacate, Campionatul European de fotbal devine prioritar pentru noi prin construirea celor patru stadioane, dar trebuie precizat ca nu MTS le finanteaza, ci Compania Nationala de Investitii", le-a spus Dunca parlamentarilor din Comisie. 
El a precizat pentru News.ro ca salile polivalente nu mai sunt o prioritate pentru guvern: "Am avea nevoie de cel putin patru sali polivalente, in urma analizei pe care am facut-o. In Bucuresti, in centrul tarii, in Constanta, dupa care si in Moldova. Din pacate, construirea acestor sali nu mai constituie o prioritate, pentru ca organziarea CE din 2020 este o prioritate pentru guvern."
Dunca pune pe lipsa de comunicare rezultatul negativ pe care l-a obtinut la evaluarea activitatii Guvernului Grindeanu de catre PSD.
"Poate am stat mai prost la capitolul comunicare catre partid. Mai gresim si noi, nu stim foarte bine disciplina de partid, dar apoi am venit cu ceea ce am facut la minister si cred ca este vizibil. Evident voi incerca sa am o comunicare mai buna. Am inteles mesajul", a declarat Dunca pentru News.ro.
In cadrul audierilor, Dunca a precizat ca MTS plateste 501 rente viagere si a afirmat ca intentioneaza sa dezvolte un program prin care fostii campioni sa promoveze sportul in licee si scoli. Dunca a prezentat realizarile din prima jumatate a anului in care a ocupat functia de ministru, adaugand ca pana la sfarstitul acestui an vor mai avea loc in Romania 29 de competitii internationale.
Unul dintre parlamentari i-a spus ca ordonanta de urgenta prin care autoritatile locale pot finanta activitatile sportive "a legalizat furtul". Cluburile au nevoie de finantare pentru a supravietui, a raspuns Dunca.
"Este nevoie de prioritizarea federatiilor prin Legea Sportului. La fotbal nu putem ajunge la nivelul din Primera Division, dar costurile nu sunt mari in canotaj, gimnastica, atletism, unde am avut traditie si mai avem antrenori si sanse sa ajungem din nou sus", a mai spus el.
In ceea ce priveste activitatile de tineret, Dunca a vorbit despre un consens privind modificarea Legii Tineretului, adaugand totodata ca "la BTT este un dezastru". "Nu se poate sa nu mai avem nimic, mai avem 2-3 hoteluri. Astept raportul Corpului de control al Premierului si cine a gresit va plati", a declarat Marius Dunca, in fata comisiei.
 
Ministrul interimar a mai declarat pentru News.ro ca Romania ar putea organiza o editie a Universiadei, pana in 2023.
 
"Am prezentat realizarile pe care le-am facut. Am spus ca voi sta putin, dar fiecare a avut cateva intrebari. Eu am raspuns punctual si am cerut si ajutorul pentru ca e nevoie. Trebuie sa facem federatia universitara. Organizam CE de fotbal si ramanem cu infrastructura si cred ca pana in 2023 putem sa organizam Universiada, ceea ce ar fi extraordinar pentru noi", a mentionat Dunca.
 
In ianuarie, Marius Dunca a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate ale Parlamentului cu 22 de voturi pentru si 12 voturi impotriva.

marius dunca mts psd capitolul dunca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2441 (s) | 43 queries | Mysql time :0.125748 (s)