News Flash:

Dragnea despre legea conversiei: In plen vom respinge

11 Octombrie 2016
1085 Vizualizari | 0 Comentarii
dragnea
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni seara ca PSD va respinge in plen marti amendamentul privind gradul de indatorare propus de social-democrati in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor la legea conversiei creditelor din franci elvetieni in lei. 

Anuntul a fost facut pe Facebook.

Persoanele care au luat credite in franci elvetieni vor putea cere conversia in lei la cursul istoric cu doua conditii: sa aiba un grad de indatorare de peste 50%, iar valoarea creditului contractat sa nu depaseasca 250.000 de franci elvetieni, au decis luni comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor.

Comisiile juridica si de buget finante ale Camerei Deputatilor au dat raport de adoptare initiativei legislative prin care bancile sunt obligate sa converteasca in lei creditele luate in franci elvetieni de persoane fizice. Doua dintre cele mai importante amendamente aduse legii – conversia sa se faca in lei, iar cursul de schimb sa fie acela din momentul semnarii contractului de credit – i-au apartinut deputatului PNL Daniel Zamfir. Ambele au fost adoptate in unanimitate de deputatii celor doua comisii.

Alte amendamente aduse de liberalul Daniel Zamfir, consiliat in aceasta chestiune de avocatul Gheorghe Piperea, vizeaza ca rambursarea anticipata a creditelor luate in franci elvetieni sa se faca tot in lei, conversia sa se faca prin act aditional incheiat la contractul de credit sau prin hotarare judecatoreasca si, de asemenea, conversia sa se aplice si contractelor de credit cesionate de banca, dar si persoanelor supuse executarii silite.

In schimb, deputatul PSD Viorel Stefan a propus doua conditii limitative ale conversiei creditelor din franci in lei. Una dintre aceste conditii prevede ca, pentru a fi eligibil sa ceara conversia, debitorul trebuie sa aiba un grad de indatorare de peste 50% din venitul net. Liberalii, in frunte cu Daniel Zamfir, dar si UDMR s-au opus acestei propuneri, dar ea a fost adoptata cu 16 voturi pentru, 8 impotriva si o abtinere. Cei aproximativ 20 de cetateni prezenti la lucrarile comisiei si care au credite luate in franci elvetieni si-au manifestat nemultumirea fata de amendamentul propus de Viorel Stefan si adoptat cu voturile PSD. ''Va multumim, domnule Stefan'', au spus ei ironic.


facebook credite franci elvetieni daniel zamfir viorel stefan udmr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008037 (s)