News Flash:

Doliu in cinematografie. A murit un mare actor de comedie

25 Martie 2016
1104 Vizualizari | 0 Comentarii
doliu2
Actorul de comedie Garry Shandling, devenit celebru in urma aparitiilor sale in numeroase talk-show-uri de televiziune si in calitate de protagonist al unuia dintre primele sitcomuri transmise de televiziunea prin cablu, "The Larry Sanders Show", a murit, joi, la varsta de 66 de ani, informeaza Reuters.
Garry Shandling, care si-a inceput cariera in showbiz in calitate de scenarist al unor sitcomuri precum "Welcome Back, Kotter" si "Sanford and Son", a fost transportat cu ambulanta din vila sa din Los Angeles la un spital din apropiere, unde medicii i-au pronuntat decesul, au precizat reprezentantii Politiei americane.
Actorul, care avea o stare de sanatate relativ buna, reusise sa telefoneze la urgente, in urma unui posibil infarct, a precizat agentul sau de presa, Alan Nierob. Actorul nu suferise in trecut niciun incident cardiac.
Medicul legist Brian Elias a spus ca actorul a murit, potrivit rezultatelor preliminare ale investigatiei, din cauza naturale.
Nascut in Chicago, Gerry Shandling a crescut apoi intr-o familie evreiasca din Tucson, Arizona, inainte de a se muta in anii 1970 la Los Angeles. A lucrat mai intai in publicitate si a devenit apoi scenarist pentru sitcomuri TV, inainte de a-si crea propriul show de stand-up.
Desi era deja un nume deja consacrat in circuitul emisiunilor de la televiziunile difuzate prin relee radio, Garry Shandling a devenit celebru gratie aparitiilor sale in programele difuzate de primele posturi de televiziune prin cablu.
A creat si a jucat rolul principal in emisiunea "It's Garry Shandling's Show", difuzata de postul Showtime la mijlocul anilor 1980, un program TV care a sfidat normele epocii, atragand atentia telespectatorilor asupra conceptului de "show" si incluzand spectatorii din platoul de filmare in intriga in sine a emisiunii. Acel program a avut 72 de episoade si s-a incheiat in 1990.
Garry Shandling a continuat apoi cu o emisiune care a inregistrat un succes si mai mare, "The Larry Sanders Show", difuzat de HBO din 1992 pana in 1998.
In acea emisiune, Shandling interpreta o versiune satirizata si exagerata a lui insusi, in calitate de prezentator al unui talk-show nocturn, inspirat din propriile experiente traite in calitate de invitat aproape permanent al emisiunii "The Tonight Show starring Johnny Carson".
Garry Shandling a castigat un premiu Emmy in 1998 pentru scenariul episodului final al acelui program TV.
A jucat alaturi de Jeffrey Tambor si Rip Torn in "Larry Sanders", unul dintre primele mari succese ale postului HBO, considerat un precursor al unor seriale de parodie celebre care au urmat, precum "Entourage", "30 Rock" si "Curb Your Enthusiasm".
Dupa anuntul decesului lui Garry Shandling, renumit pentru interpretarea unor personaje putin ciudate, uneori nervoase, dar foarte comice, multe nume mari din industria de divertisment americana si-au exprimat tristetea prin mesaje publicate pe retelele de socializare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006634 (s)