News Flash:

Doi romani raniti grav intr-un accident in Serbia, transportati cu elicopterele SMURD la Timisoara

8 August 2016
1272 Vizualizari | 0 Comentarii
elicopter la accident
Trei aeronave SMURD au adus acasa trei cetateni romani raniti grav intr-un accident rutier petrecut pe 23 iulie in Serbia. Doi dintre romani sunt internati la Spitalul Judetean Timisoara.
O misiune a fost efectuata de pilotii si cadrele medicale de la Punctul Aero-medical de la Arad. Ei au preluat un pacient intubat, o femeie in varsta de 30 de ani, de la spitalul din Novi Sad. A doua misiune a fost efectuata de pilotii si cadrele medicale de la Punctul Aero-medical de la Craiova, care au preluat un barbat in varsta de 34 de ani de la spitalul din Sremska Mitrovica. Acesta a fost supus unei interventii chirugicale in Serbia si era intubat. Cei doi pacienti repatriati cu elicopterele SMURD au fost dusi la Timisoara.
Cei doi raniti au fost transportati la Timisoara, fiind internati in acest moment la Clinica de Politraumatologie a Spitalului Judetean.
„De la inceputul saptamanii s-a luat in considerare repatrierea lor. A existat oportunitatea de a-i repatria aerian. Din punct de vedere al pacientului traumatizat este mult mai bine ca transportul sa nu dureze foarte mult. Au fost adusi pe Aeroportul Timisoara, pentru a se face formele legale, si de acolo au fost dusi la Spitalul Judetean, la Casa Austria. Transportul nu a dus la agravarea starii lor, lucru care este foarte important”, a spus Mihai Grecu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean Timisoara, potrivit tion.ro.
Cei doi pacienti au fost preluati de pe aeroport de masina de Terapie Intensiva a SMURD-ului.
Spre Serbia a plecat si un avion SMURD, care a adus din Belgrad un barbat in varsta de 36 de ani, care era internat cu multiple traumatisme in sectia de terapie intensiva a spitalului din localitate. Aceasta misiune a fost efectuata de o echipa medicala de la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar pacientul a fost transportat la Spitalul Elias din Bucuresti.
Pentru aceasta misiune s-au folosit avionul SMURD Cessna si doua elicoptere SMURD. Misiunea de repatriere a fost efectuata la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe si a avut loc vineri, 5 august.

arad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004876 (s)