News Flash:

Doi functionari ai primariei Timisoara, condamnati la inchisoare

19 Iulie 2014
956 Vizualizari | 0 Comentarii
Doi functionari ai Primariei Timisoara au fost condamnati la 8 luni de inchisoare cu suspendare in cazul celebrului lift de la Directia Fiscala, care a fost platit si receptionat de autoritatile locale desi… nu exista, pentru ca nu fusese livrat. De pedeapsa n-a scapat nici patronul firmei care a incasat banii, a anuntat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.
Noul sediu al Directiei Fiscale a Municipiului Timisoara de pe bulevardul Mihai Eminescu a fost inaugurat in iulie 2010, dar liftul, pentru care s-a platit, nu exista inca la inceputul anului 2013. Liftul a aparut in curtea primariei de-abia in februarie 2013, dupa ce s-a aflat despre acest caz si a izbucnit scandalul, fiind montat ulterior.
Lucrarile la sediul DFMT au fost realizate de SC Biju SRL si au costat aproximativ 3 milioane de lei. Reprezentantii Directiei Fiscale spuneau ca ei au fost doar beneficiarii, de coordonarea lucrarilor ocupandu-se fosta Directie de Patrimoniu, condusa la vremea respectiva de Nicusor Miut.
Oricum, s-a demarat o ancheta, s-a ajuns in instanta si, in cele din urma, si la condamnari, a anuntat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.
„Dupa aproape un an de zile, instantele din Timisoara au stabilit, in speta liftul, primele sentinte, in care doi domni de la Biroul Tehnic din primarie si un patron de firma care a lucrat la celebrul lift au fost condamnati la 8 luni cu suspendare. Sentinta s-a dat de curand, e proaspata. Opt luni cu suspendare, din care o luna cu munca in folosul public, fie la Inspectoratul Scolar, fie la Horticultura. In momentul in care sunt condamnati cei doi pierd calitatea de functionari publici si, pe cale de consecinta, nu mai pot lucra in primarie. Au semnat niste acte ca exista liftul care nu exista. Patronul este de la firma Biju SRL. Pana cand se pronunta instanta omul trebuie tratat ca nevinovat in fata legii… Liftul a fost montat intre timp, este cu un etaj mai scurt, pentru ca la ultimul nivel s-a facut un birou. Sentinta mi se pare suficient de blanda. Eu nu sunt specialist, dar daca ar fi depins de mine…”, a declarat Stoia, scrie Tion.ro.
Prejudiciul, in cazul liftului platit, dar inexistent pana in 2013, a fost de aproximativ 100.000 de lei. Politistii care au anchetat cazul descoperisera ca, in baza procesului -verbal de receptie, dupa expirarea termenului de 2 ani de la semnarea receptiei, i-a fost restituita reprezentantului firmei si garantia de buna functionare a liftului care nu era montat…

directia fiscala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2299 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015389 (s)