News Flash:

Doctor Honoris Causa al UVT pentru Mariana Gheorghe, director executiv al OMV Petrom

27 Aprilie 2014
972 Vizualizari | 0 Comentarii
Mariana Gheorghe
Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) a acordat vineri titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum Marianei Gheorghe, director general executiv al OMV Petrom.

În decizia Senatului UVT de conferire a acestei înalte distincţii Marianei Gheorghe, un rol important l-a avut activitatea domniei sale în cadrul Petrom OMV, în calitate de director general executiv, dar mai cu seamă implicarea Petrom OMV în proiecte majore ale ţării cu impact semnificativ asupra societăţii.

'Conferindu-i acest titlu doamnei Mariana Gheorghe, Universitatea de Vest Timişoara stabileşte noi parteneriate puternice cu mediul de afaceri, parteneriate al căror beneficiar să fie comunitatea academică, prin implicarea cadrelor didactice şi a studenţilor în proiecte de anvergură. Avem aproape oameni puternici şi împreună putem realiza lucruri importante pentru comunitate', a argumentat decernarea rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea. 

Calitatea excepţională a unei abordări complexe în domeniul managementului a propulsat-o pe Mariana Gheorghe în câteva din cele mai importante poziţii pe care le poate ocupa un economist. A deţinut diverse funcţii în cadrul a două mari întreprinderi, Policolor/Romferchim şi ulterior funcţia de director general adjunct al Departamentului de Finanţe Internaţionale din cadrul Ministerului Finanţelor din România. 

A făcut parte dintr-o importantă instituţie financiară - Banca Europeană pentru Investiţii, în calitatea de Bancher Asociat, Bancher Principal şi, mai apoi, ca Bancher Senior. După privatizarea Petrom, în anul 2004, Mariana Gheorghe a devenit membră a Consiliului de Administraţie al Petrom ca reprezentant al BERD, până în anul 2006, când a fost numită director general executiv al Petrom.

'Sunt convinsă că prin programele pe care noi le dezvoltăm în relaţiile cu universităţile şi cu mediul academic în ansamblu vom continua să identificăm proiectele în care să ne implicăm împreună cu minunatul corp academic şi entuziasmul studenţilor de la Universitatea de Vest din Timişoara, în realizarea unor obiective de interes comun', a declarat Mariana Gheorghe. AGERPRES

mariana gheorghe
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1342 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034164 (s)