News Flash:

Diplome pentru participantii la noua serie a programului postuniversitar “Diplomatic skills for CSDP Missions”, organizat de UVT

6 Iunie 2022
423 Vizualizari | 0 Comentarii
Diplomatic skills for CSDP Missions

Sub auspiciile Colegiului European de Securitate si Aparare (ESDC), Universitatea de Vest din Timisoara a organizat, in perioada 30 mai – 3 iunie 2022, un nou program de studii postuniversitare din seria “Diplomatic skills for CSDP Missions”.

Cursurile pilot “Diplomatic skills for CSDP Missions” (Timisoara, iunie 2021) si Advanced Diplomatic Skills for CSDP Missions (Bruxelles, octombrie 2021), organizate de UVT sub egida ESDC, au fost evaluate de Bordul Academic Executiv si apoi validate de Comitetul de Conducere al ESDC (Steering committee – alcatuit din reprezentanti oficiali ai tuturor statelor membre ale UE). In urma acestei evaluari, ambele cursuri oferite de UVT au dobandit statut de cursuri permanente asumate de ESDC, diplomele obtinute fiind astfel oficial recunoscute de toate statele membre.

Pe langa participantii din statele membre ale UE, aceasta editie a fost deschisa si pentru participanti din statele membre ale Parteneriatului Estic al UE. Prin intermediul punctelor de contact oficial din aceste state, la curs s-au inscris 45 de participanti. Acestia sunt in general persoane cu preocupari profesionale si / sau academice din domenii apartinand politicii externe si politicii comune de aparare si securitate a UE.

Alaturi de specialisti din UVT, cursul a beneficiat de interventia sustinuta de expertiza a unor specialisti internationali de prim rang, precum: Commander s.g. Kurt Engelen, Professor Iulian Chifu , Ambassador Cornel Feruta, Professor Alina Bargaoanu, Professor Bart Dessein, Professor Mihai Razvan Ungureanu, Ambassador Johan Verbeke, Professor Liliana Popescu.

In ultima zi a desfasurarii programului, cursantilor le-au fost inmanate diplomele de absolvire a cursului, un prilej foarte bun pentru evaluarea si prognozarea unor noi etape de studii si de dezvoltare a competentelor prin viitoare programe de pregatire organizate de catre UVT sub auspiciile Colegiului European de Securitate si Aparare (ESDC).

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Universitatea de Vest din Timisoara este un partener activ al Colegiului European de Securitate si Aparare (ESDC) al UE, iar programele noastre sunt deosebit de bine apreciate si devin tot mai atractive pentru cursanti din spatiul UE si din statele membre ale Parteneriatului Estic al UE. Mai ales acum, cand intregul sistem al relatiilor internationale este bulversat de agresiunea Federatiei Ruse asupra Ucrainei, studiile de securitate oferite de UVT si programele pe care le avansam in parteneriat cu ESDC, pentru dezvoltarea culturii de securitate, devin foarte solicitate si au un rol esential pentru buna pregatire si cariera viitoare a cursantilor nostri, proveniti din intreaga sfera a ocupatiilor specifice lumii relatiilor diplomatice si de securitate.”

Coordonatorul programului, prof. univ. dr. Silviu Rogobete (UVT): „Aceasta editie a cursului „Diplomatic skills for CSDP Missions” a reunit 47 de participanti din 15 state ale UE si ale Parteneriatului Estic si un numar important de specialisti de cel mai inalt rang. M-am bucurat mult sa vad interactiunea lor exceptionala, relatiile construite, care vor merge dincolo de acest curs, precum si calitatea inalta a discutiilor si a cursurilor oferite. A fost o onoare sa pot lucra impreuna cu colegii din UVT si de la ESDC, pentru a oferi acest program, ce devine de la an an tot mai atractiv. Multumesc tuturor celor implicati, cu o mentiune speciala a lui George Panfil, responsabilul ESDC pentru acest curs.”

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004866 (s)