News Flash:

Dezastru in Romania! Bilantul IGSU dupa ploile din ultimele ore: 30 de persoane ranite, peste 70 de masini avariate si mai multe case inundate

26 Iulie 2017
864 Vizualizari | 0 Comentarii
copac
Treizeci de persoane au fost ranite, in ultimele 24 de ore, din cauza vantului puternic si a descarcarilor electrice, pompierii intervenind in 17 judete unde vremea rea a creat pagube. Aproape 700 de copaci au cazut pe carosabil, 72 de masini fiind avariate, potrivit bilantului de miercuri al IGSU.
Reprezentantii IGSU au transmis, miercuri dimineata, ca in ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit in 17 judete pentru inlaturarea efectelor negative generate de ploile abundente si vremea rea.
In urma manifestarii fenomenelor meteorologice periculoase au fost inregistrate efecte de vreme rea in 91 localitati din 17 judete, respectiv Alba, Arges, Bistrita-Nasaud, Braila, Cluj, Calarasi, Caras-Severin, Dambovita, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Ialomita, Maramures, Mures, Prahova, Salaj, Vaslui, dar si in municipiul Bucuresti.
IGSU arata ca din cauza vantului puternic si descarcarilor electrice, la nivel national au fost inregistrate 30 de victime. Totodata, 687 de arbori au fost doborati pe carosabil, masini, locuinte si stalpi de electricitate, fiind afectate 24 de acoperisuri si 72 de autovehicule.
De asemenea, in urma averselor din ultima perioada, au fost inundate 18 imobile, 6 curti si 3 subsoluri, fiind necesara interventia pompierilor pentru evacuarea apei din gospodarii.
„Din cauza ploilor si aluviunilor de pe carosabil, circulatia rutiera pe DN 1 (intre localitatile Busteni si Azuga) si pe DN 7C Transfagarasan s-a desfasurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situatiei si curatarea drumurilor”, a transmis IGSU.
Potrivit sursei citate, miercuri dimineata, la nivel national, nu mai erau inregistrate situatii care sa impuna interventia echipajelor de pompieri militari.
Salvatorii reamintesc ca pe timpul intensificarii vantului si caderilor de grindina, populatia trebuie sa isi asigure protectia in locuinte sau alte spatii de adapost. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vantul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza in zone ferite, la distanta fata de copaci sau stalpi de electricitate.
Marti seara, o femeie din Braila a murit, dupa ce un copac smuls de vijelie in localitatea Lacu Sarat a lovit-o in cap. De asemenea, cel putin 10 persoane au fost ranite la Galati, doua fiind in stare grava. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005906 (s)