News Flash:

DESERTURI DE POST DELICIOASE. Iata cat de usor sunt de preparat. Avem 5 retete pentru tine

3 Martie 2017
991 Vizualizari | 0 Comentarii
Negresa de post
Fructele si ciocolata neagra nu sunt intotdeauna suficiente pentru apetitul nostru. De aceea va propunem sapte retete usor de preparat, sanatoase si delicioase, cate un desert pentru fiecare zi a saptamanii. 
Negresa de post
Ingrediente
¾ ceasca de pudra de cacao 
2/3 ceasca de ulei 
¼ ceasca de apa 
1 ceasca de zahar 
¾ ceasca de lapte de soia 
1 lingurita de vanilie sau un plic de zahat vanilat
1 ceasca de faina 
1 lingurita de praf de copt 
optional - se pot adauga si alune sau nuci.
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Ungeti cu ulei sau margarina o tava de 22 x 32 cm. 
Amestecati pudra de cacao, uleiul vegetal si apa intr-un bol. Puneti zaharul in amestec, apoi laptele de soia si vanilia si amestecati. Adaugati faina si praful de copt, continuati sa amestecati pana ce devine o pasta fina. 
Coaceti in cuptorul preincalzit pentru 35 de minute, pana ce prinde o crusta si pana ce marginile incep sa se intareasca. 

Briose cu mere
Ingrediente
1 ceasca si un sfert de fulgi de cereale (fulgi de porumb sau fulgi de cereale integrale) 
1 ceasca si un sfert de faina 
1/3 ceasca de zahar brun sau alb
1 lingurita de scortisoara macinata 
1 lingura de praf de copt 
1 ceasca si un sfert de suc de mere 
¼ ceasca de margarina topita
1 pliculet de zahar vanilat
1 mar - decojit, curarat de seminte si taiat bucati
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190 de grade C. Ungeti cu ulei sau margarina formele de briose.  
Intr-un bol, amestecati fulgii de cereale, faina, zaharul, scortisoara si praful de copt. Amestecati si adaugati sucul de mar, margarina topita, vanilia si bucatile de mar. Puneti amestecul in formele pentru briose. 
Coaceti la 190 de grade C pentru 25-30 de minute. 

Budinca cu banane si cacao
Ingrediente
1 banana, taiata bucati 
300 de grame de tofu 
¼ ceasca de zahar pudra
5 linguri de pudra de cacao 
3 linguri de lapte de soia 
1 praf de scortisoara macinata
Mod de preparare
Puneti banana, tofu, zaharul, pudra de cacao, laptele de soia si scortisoara intr-un blender, pana ce obtineti un piure, o pasta fina. Puneti in boluri individuale de servit si lasati la frigider pentru 1 ora inainte de servire.
Mere caramelizate cu scortisoara 
Ingrediente
2 cesti de apa (aprox. 250 ml X2)
2 cesti de zahar (apox 227g x2)
3-4 linguri de scortisoara
6 mere acrisoare medii - decojite, curatate de miez si taiate pe jumatate
Menta proaspata
Mod de preparare
Intr-o cratita sau oala mare, la foc mediu, puneti apa, zaharul si scortisoara la fiert, amestecand constant pana ce zaharul se dizolva. Reduceti focul si adaugati cu grija jumatatile de mere. Lasati sa se gateasca, fara sa acoperiti cratita, pentru 8 minute.
Cu o lingura, transferati merele intr-o farfurie pentru servit si turnati sirop peste. Desertul se poate servi cald sau rece. Se poate decora cu menta.
Gogosele mexicane
Ingrediente
1 ceasca de apa 
2 ½ linguri de zahar alb 
½ lingurita de sare 
2 linguri de ulei 
1 ceasca de faina 
ulei pentru prajit 
½ ceasca de zahar alb (sau dupa gust) 
1 lingurita de scortisoara 
Mod de preparare
Intr-o tigaie mica, pusa la foc mediu, combinati apa, 2 linguri si jumatate de zahar, sare si 2 linguri de ulei. Fierbeti amestecul si luati de pe foc. Adaugati faina pana ce amestecul formeaza o bila de coca. 
Incingeti ulei pentru prajit, sa fie suficient ulei astfel incat sa acopere gogoselele. Puneti aluatul intr-o punga de paste sau in masina de tocat si scoateti fasii lungi de coca. Prajiti pana ce devin aurii si scurgeti surplusul de ulei pe servetele. 
Combinati ½ de ceasca de zahar si scortisoara. Dati gogosile prin acest amestec. 

gogosele mexicane
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008085 (s)