Porcul de tara, crescut cu multe verdeturi si seminte, contine acizi Omega-3, care in loc sa se depuna pe vase, le curata de depuneri, scrie Evenimentul Zilei. "Aceste proprietati au fost demonstrate la porcul de rasa Pata Negra din Spania, care creste in paduri de stejar si mananca ghinde si jir. Porcul nostru de Mangalita crescut in gospodarie se apropie mult de al lor. Carnea lor are mai multe vitamine si un alt profil lipidic: mai multe grasimi bune, nesaturate, si mai putine grasimi rele, saturate. Ca in somon si in uleiul extravirgin de masline", exemplifica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist in alimentatie.
Cea mai sanatoasa parte in materie de carne de porc este muschiul file.Muschiul de porc contine foarte putina grasime saturata (3 grame grasime la 100 grame produs), ceea ce inseamna ca nu va creste nivelul colesterolului si nu va imbolnavi inima.
De asemenea, carnea de porc este una din cele mai bune surse de tiamina sau vitamina B1, care ajuta organismul sa produca mai multa energie si zinc, mineral care ajuta la buna functionare a sistemului imunitar. Este satioasa si amana senzatia de foame.
Un studiu australian recent a confirmat ca dupa consumul preparatelor din porc (muschi cu precadere), organismul produce o cantitate mai mare dintr-un hormon responsabil de suprimarea senzatiei de foame, acelasi care se gaseste si in carnea de pui.
Ce parti trebuie evitate sau consumate in cantitati mici
Urmatoarele pe lista optiunilor sanatoase sunt ceafa de porc si pulpele. La polul opus, printre cele mai nesanatoase se numara jambonul, costita de porc, carnatii si slanina. Acestea sunt adevarate bombe de grasime saturata, care ataca inima.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1461 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006902 (s)
Comentarii (0)