News Flash:

Descinderi ale politistilor la firme de constructii din Timis si alte patru judete intr-un dosar de evaziune fiscala

13 Ianuarie 2016
1378 Vizualizari | 1 Comentarii
descinderi politie1
Politistii au descins in judetele Timis, Mehedinti, Olt, Teleorman si Caras-Severin, in 14 locatii, la sediile sociale si la punctele de lucru ale unor societati comerciale, precum si la locuintele unor persoane fizice. Vizate sunt 22 de persoane pe numele carora au fost emise mandate de aducere.
“In cauza, 22 de persoane sunt banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, prin care s-a creat un prejudiciu total de peste 10 milioane de euro. Din cercetari a reiesit ca, reprezentantii mai multor firme din domeniul constructiilor, din judetul Caras-Severin, ar fi inregistrat in contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzactii comerciale fictive, in scopul diminuarii obligatiilor de plata catre bugetul de stat, cauzand astfel un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro”, au transmis politistii, potrivit tion.ro.
Potrivit acestora, circuitul functiona prin intermediul mai multor firme, din Caras-Severin, dar si Timis, Olt, Teleorman sau Mehedinti.
“Reprezentantii firmelor ar fi beneficiat de sprijinul administratorilor unor alte firme, de tip <fantoma>, care ar fi acceptat, in schimbul unor sume de bani, sa puna la dispozitie facturi, chitantiere si stampile, pentru a da aparenta de legalitate tranzactiilor fictive. Astfel, prin intermediul societatilor implicate, ar fi fost transferati aproximativ 7,5 milioane de euro catre persoanele vizate din circuitul infractional, banii obtinuti fiind reintrodusi in circuitul legal prin transferuri bancare si retrageri de numerar”, au mai precizat politistii.
Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si al Serviciului Roman de Informatii.

caras-severin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005240 (s)