News Flash:

De ce sa mananci usturoi amestecat cu lamaie. NU rata al 4-lea motiv

23 Decembrie 2017
939 Vizualizari | 0 Comentarii
usturoi si lamaie

Combinatia dintre usturoi si lamaie este una uimitoare si savuroasa. Probabil ca esti familiarizat cu aceasta asociere pentru prepararea pestelui sau a puiului. Dar aceste doua ingrediente au o multime de beneficii pe care nu le stiai. Uite care sunt cele 8 beneficii ale consumului de usturoi combinat cu lamaie:

1. Usturoiul scade presiunea sangelui

Tensiunea arteriala ridicata este legata de conditii grave de sanatate, cum ar fi atacul de cord si accidentul vascular cerebral. Se pare ca usturoiul este eficient in reducerea tensiunii arteriale, la persoanele care sufera de hipertensiune.
2. Si lamaia scade tensiunea arteriala
Potasiul din sucul de lamaie face ca apa cu lamaie sa fie o modalitate eficienta de a reduce tensiunea arteriala. Motivul pentru care potasiul are acest efect este acela ca ajuta la eliminarea sarii din organism. Specialistii recomanda sa obtii potasiul din fructe si legume, nu din suplimente.

3. Usturoiul scade colesterolul
Usturoiul fluidifica sangele, impiedica formarea de cheaguri, dar scade si colesterolul. Studiile au demonstrat faptul ca nivelul colesterolului sangvin poate scadea chiar si cu 15-20% dupa o luna in care se consuma zilnic cel putin un catel de usturoi.
4. Vitaminele din lamaie reduc riscul bolilor cardiace
Lamaile sunt bogate in vitamina C, o vitamina benefica pentru inima. O singura lamaie ofera putin peste jumatatea cantitatii necesare de vitamine. De asemenea, cercetatorii au demonstrat ca pentru obtinerea unei cantitati mari de vitamina C ar trebui sa consumam mai multe fructe si legume.

5. Usturoiul subtiaza sangele
Diluarea sangelui este o modalitate comuna pentru medici de a trata bolile de inima. De asemenea, diluarea sangelui poate preveni sau poate ajuta la tratarea diabetului si a chiagurilor de sange.
6. Fibrele din lamaie sunt benefice pentru inima
Vitamina C nu este singurul lucru din lamaie benefic pentru sanatatea cardiovasculara. Aceste fructe sunt, de asemenea, pline de fibre si compusi ai plantelor care abordeaza colesterolul ridicat. Unele studii au demonstrat ca acest lucru este valabil pentru toate citricele, nu doar in cazul lamailor.

7. Usturoiul impiedica acumularea placii bacteriene in artere
Studiile au aratat ca usturoiul a avut efecte surprinzatoare asupra acumularii placii in artere. Participantii la studiu, care au consumat doi catei de usturoi pe zi, nu doar ca nu au acumulat placi arteriale, dar si simptomele au inceput sa se imbunatateasca.
8. Amestecul perfect pentru sanatatea inimii
Amesteca parti egale de suc de lamaie, suc de usturoi, suc de ghimbir si otet de mere. Fierbe la foc mediu timp de 30 de minute si apoi lasa remediul sa atinga temperatura camerei. Apoi, adauga treptat 3 parti de miere. Pastreaza acest amestec intr-un vas de sticla, in frigider, si consuma o lingura in fiecare zi, inainte de prima masa.

sursa: sanatatea

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006855 (s)