News Flash:

De astazi, pasapoartele nu mai sunt valabile cinci ani, ci zece ani

20 Iulie 2018
761 Vizualizari | 0 Comentarii
pasaport2

Valabilitatea pasapoartelor simple se dubleaza, incepand cu data de 20 iulie, de la cinci la zece ani, pentru persoanele care au peste 18 ani. Modificarile Legii aduc schimbari si in cazul minorilor.
Potrivit Legii nr. 133 din 18 iunie 2018, incepand din 20 iulie, persoanele care au implinit varsta de 18 ani vor putea sa-si faca un nou pasaport simplu electronic cu o valabilitate de zece ani, nu de cinci ani, asa cum era prevazut initial. Totodata, pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani, valabilitatea pasapoartelor va fi prelungita pana la cinci ani.

De asemenea, noua lege aduce schimbari si pentru copii. Astfel, pasapoartele sunt eliberate cu o valabilitate de 3 ani pentru minorii cu varsta mai mica de 12 ani.

Totodata, noua lege aduce modificari si in cazul pasaportului temporar. La solicitarea acestuia, cetateanul trebui sa aiba motive serioase, dar si actele necesare care demonstreza importanta vizitei peste hotare. Acesta se va elibera in situatii obiective in care, din motive de sanatate, familiale sau profesionale, este necesara si urgenta prezenta persoanei pe teritoriul altui stat si nu exista timpul necesar pentru emiterea pasaportului simplu electronic.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005652 (s)