News Flash:

Dan Sova va petrece Anul Nou dupa gratii

29 Decembrie 2015
1196 Vizualizari | 0 Comentarii
dan sova1
Dan Sova ramane in arest preventiv pentru inca 30 de zile, dupa ce instanta suprema a respins, luni, contestatia senatorului si a mentinut decizia de prelungire a mandatului emis in 14 decembrie, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis sa respinga contestatia lui Dan Sova impotriva deciziei din 22 decembrie a aceleiasi instante prin care s-a stabilit prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva, din 3 ianuarie pana in 1 februarie 2016.
Decizia instantei supreme este definitiva.
Luni, senatorul Dan Sova a fost adus in jurul orei 9.00 la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Judecatorul de drepturi si libertati de la instanta suprema a admis in 22 decembrie cererea procurorilor Directiei Nationala Anticoruptie (DNA) si a respins ca nefondata cererea lui Dan Sova de inlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu.
Instanta suprema va decide definitiv, dupa judecara contestatiei lui Dan Sova, daca senatorul ramane in arest preventiv pana in 1 februarie, daca va fi plasat in arest la domiciliu sau cercetat sub control judiciar.
Senatul a avizat in 3 decembrie cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a lui Dan Sova, iar in aceeasi zi senatorul a fost retinut pentru 24 de ore. In 4 decembrie, instanta suprema a decis plasarea lui Dan Sova in arest la domiciliu, iar zece zile mai tarziu, acesta a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, pana in 2 ianuarie 2016, in urma admiterii contestatiei procurorilor.
In noul dosar, senatorul Dan Sova este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.
Este al treilea dosar in care Dan Sova este acuzat de fapte de coruptie si este pentru a treia oara cand senatorii au fost chemati sa se pronunte cu privire la ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia in vederea arestarii, ei respingand, in martie si in iunie, o alta solicitare referitoare la dosarul "Turceni- Rovinari", in care este judecat alaturi de fostul premier Victor Ponta.
Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa fostul director general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2024 (s) | 43 queries | Mysql time :0.020649 (s)