News Flash:

Cuvantul pe care Statul Islamic l-a interzis: Va taiem limba daca-l folositi!

17 Noiembrie 2015
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic5
Un cuvant tot mai des folosit de liderii politici din mai multe colturi ale lumii ii infurie teribil pe jihadistii Statului Islamic, care ameninta ca persoanele care il vor mai pronunta vor avea limba taiata.

Cunoscuta sub numele de Stat IslamicISIS sau ISIL, gruparea terorista a fost prezentata de presedintele Frantei, Francois Hollande, sub denumirea "Daesh".

Acest lucru nu este insa deloc pe placul teroristilor de la Statul Islamic, care au amenintat ca vor "taia limba tuturor celor ce mai folosesc aceasta varianta", potrivit The Mirror.

In traducere, Daesh reprezinta un acronim al "Statul Islamic al Irakului si al Levantului", insa pe jihadisti ii deranjeaza, de fapt, o asemanare cu cuvantul arab "Daes".

Acesta se traduce prin "o persoana care zdrobeste in picioare" sau "o persoana care seamana discordie". Iar jihadistii nu doresc, oricat de ciudat ar parea, sa li se asocieze imaginea cu astfel de practici, remarca The Mirror.

Tocmai de aceea, cuvantul "Daesh" a fost interzis de Statul Islamic, numai ca din ce in ce mai multe voci li se adreseaza cu aceasta formula.

Printre cele mai cunoscute persoane ce apeleaza la "Daesh" se afla secretarul de stat american John Kerry si premierul australian Tony Abbott.

"Daesh uraste sa ne referim la ei astfel, iar ceea ce lor nu le place are un efect instinctiv asupra mea", spunea Tony Abbott in urma cu ceva timp.

stat islamic isis isil daesh daes
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006589 (s)