News Flash:

Curtea de Apel a respins contestatia fostului sef al CJ Ostaficiuc privind trimiterea sa in judecata

11 Martie 2016
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
Constantin Ostaficiuc
Curtea de Apel Timisoara a respins, miercuri, definitiv, contestatia fostului presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Timis, Constantin Ostaficiuc, impotriva incheierii Tribunalului Timis, care a dispus pe 2 februarie inceperea judecarii acestuia, intr-un dosar in care este acuzat de conflict de interese. 
'Curtea respinge ca nefondata contestatia formulata de inculpatul Ostaficiuc impotriva Incheierii de sedinta din 2 februarie 2016, pronuntate de judecatorul de Camera preliminara de la Tribunalul Timis in dosarul nr. 9436/30/2015', arata solutia de miercuri de Curtea de Apel Timisoara. 
Tot Tribunalul Timis i-a respins in februarie, lui Ostaficiuc, mai multe cereri de exceptii formulate de acesta. 
In dosarul penal (nr. 9436/2015), in care este inculpat Ostaficiuc, care era si presedinte al PDL Timis, partea vatamata este Consiliul Judetean Timis. 
Pe 23 decembrie 2015, procurorii DNA Timisoara au finalizat rechizitoriul si au dispus trimiterea in judecata in judecata in stare de libertate a inculpatului, care avea functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis la data savarsirii faptelor. 
Potrivit procurorilor anticoruptie, in perioada 2008 -2010, inculpatul Ostaficiuc Constantin, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Timis, a influentat si a facilitat, in mod direct, atribuirea in concesiune, in conditii ilegale, a unei parcele de teren de 816 mp situate in cadrul Parcului Tehnologic si Industrial Timisoara, catre o societate comerciala, in care sunt asociati sotia, fiica si ginerele sau, ultimul indeplinind si functia de administrator. 
Ulterior, inculpatul a aprobat, tot in conditii ilegale, modificarea prelungirii perioadei de operationalizare a investitiei cu 8 luni, fara recuperarea redeventei de care a fost scutita societatea. 
Aceste activitati au avut ca urmare obtinerea, in mod indirect, de catre asociatii firmei respective a unui folos patrimonial, reprezentat de dreptul de exploatare a parcelei respective de teren, dar si a unui folos constand in scutirea nelegala de la plata redeventei datorate retroactiv, ca urmare a neindeplinirii obligatiilor din contractul de concesiune din anul 2008, in suma de 6.728 euro, datorata Consiliului Judetean Timis inca de la data de 1 iulie 2010, cand a expirat termenul de operationalizare a investitiei. 
Aceasta suma de bani a fost virata de firma respectiva in contul Consiliului Judetean Timis la data de 6 aprilie 2015. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006642 (s)