News Flash:

Cum se curata corect proteza dentara?

15 Iulie 2018
1706 Vizualizari | 0 Comentarii
proteza

Protezele dentare, ca orice lucrare dentara, nu sunt eterne. Insa pentru o adaptare mai usoara cu ele si mentinerea lor cat mai mult timp, trebuie respectate unele instructiuni.

Indeparteaza resturile alimentare tinand proteza sub un jet bland de apa;

Protezele dentare se spala cu periuta de dinti si cu o pasta neabraziva( sau cu apa si sapun); aceasta operatiune trebuie facuta dupa fiecare masa.

Se scufunda proteza intr-o solutie dezinfectanta si odorizanta formata prin dizolvarea unei tablete speciale in jumatate de pahar cu apa;

Se lasa proteza in solutie timp de 10 -15 minute;
 

Inainte de a o utiliza este important sa clatesti proteza sub un jet bland de apa rece.

De asemenea, trebuie acordata o atentie deosebita cavitatii bucale, recomandabil a fi clatita cu apa de gura dezinfectanta. Procedura de mai sus ar trebui repetata de doua ori pe zi

Pot sa apara complicatii multiple daca igiena nu este facuta corect inainte si dupa aplicarea protezei dentare mobile. Folosirea substantelor adezive se face numai la sfatul medicului stomatolog.

Un alt lucru important sunt vizitele regulate (cel putin de doua ori pe an) la medicul dentist pentru un control de rutina sau pentru problem care apar (mestecarea mancarii cu dificultate, dificultati in vorbire, inflamarea gingiilor, disconfort la purtarea protezelor, fisuri la coltul buzelor).


protezele dentare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005230 (s)