News Flash:

Cum sa-ti cureti telefonul de bacterii

6 Septembrie 2018
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
tel

Mainile tale sunt cel mai mare vinovat atunci cand vine vorba de bacteriile de pe telefonul tau. Americanii isi verifica telefoanele de aproximativ 47 de ori pe zi, potrivit unui sondaj realizat de Deloitte, iar aceasta activitate le ofera microorganismelor o multime de oportunitati pentru a trece de pe degete pe telefon.

Oamenii isi iau cu ei telefoanele chiar si in situatii in care si-ar spala in mod normal mainile inainte de a face ceva. Telefoanele au tendinta de a deveni foarte murdare. Cercetarile au incercat sa descopere cat de multi germeni sunt pe telefonul mobil in medie, iar un studiu recent a concluzionat ca mai mult de 17.000 de gene bacteriene exista pe telefoanele elevilor de liceu. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Arizona au descoperit ca telefoanele mobile transporta de 10 ori mai multe bacterii decat majoritatea scaunelor de toaleta.

Pielea umana este acoperita in mod natural de microbi care, de regula, nu au consecinte negative asupra sanatatii, iar bacteriile naturale plus uleiurile de pe maini sunt transmise telefonului tau de fiecare data cand citesti un mesaj sau trimiti un e-mail.

Majoritata organismelor gasite pe telefoane nu sunt agenti patogeni care te pot imbolnavi. Staphylococcus ar putea fi prezent, dar nu iti va provoca o infectie.

Dar unele bacterii ar trebui sa te ingrijoreze. Nu mergi intr-un mediu steril, iar atunci cand atingi o suprafata, s-ar putea sa fie ceva pe ea.

In primul rand, tine-ti telefonul departe de baie, iar daca vrei sa-ti cureti telefonul de bacterii, cateva metode diferite te pot ajuta. Multi oameni isi sterg telefoanele cu o carpa moale din microfibra, care va elimina multi germeni. Pentru o curatare mai intensa, este recomandata utilizarea unei solutii facuta din 60% apa si 40% spirt. Se amesteca ingredientele impreuna, apoi se inmoaie o carpa in solutie, inainte de a sterge usor telefonul. Cu exceptia cazului in care esti bolnav, fa acest lucru de cateva ori in fiecare luna. Evita lichidele si spray-urile de curatare care pot deteriora telefonul. Si spala-ti mainile de cateva ori pe zi, mai ales inainte de a folosi telefonul.

sursa: eva.ro


toaleta imbolnavi staphylococcus bacterii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006582 (s)