News Flash:

Cum sa ingrijesti corect cactusul cu trei muchii

19 Iunie 2018
2162 Vizualizari | 0 Comentarii
Euphorbia trigona

Euphorbia trigona este o planta des intalnita in Romania, ca planta de interior. Este o planta suculenta care vine tocmai din Africa, dar s-a adaptat bine si creste luxuriant in apartamente. Tulpinile au trei muchii cu un fel de onduleuri cu zimti. De acolo apar frunzele ovale. Tulpinile tinere au culoare rosiatica.
Euphorbia trigona este o planta viguroasa si necesita putine ingrijiri.

Asezati ghiveciul intr-un loc insorit si cald. Fiind originara din zona africana, poate sta si in soare direct. Tolereaza si aerul uscat. Udati constant pe perioada cresterii,  din primavara pana toamna. Lasati pamantul sa se usuce intre doua udari pentru ca excesul de apa omoara planta.
Substratul cel mai bun e format din pamant de gradina amestecat cu nisip, care asigura un drenaj bun.

Ierneaza numai in interior. Temperaturile sub 5 grade sunt fatale pentru Euphorbia trigona. Tineti planta la racoare si udati-o foarte rar, lasati pamantul aproape uscat. Atentie, udarile rare trebuie corelate totdeauna cu temperaturile scazute. Altfel planta nu in intra in repaus si moare daca nu e udata.
Planta are o seva laptoasa care poate produce iritatii. Evita?i contactul cu pielea sau cu ochii. Folositi manusi atunci canad manevrati planta.

Schimbati ghiveciul cu unul mai mare primavara, o data la doi ani in faza in care planta are o crestere mai rapida. Cand ajunge la dimensiuni mari si manevra devine foarte greu de realizat, schimbati in fiecare primavara doar pamantul de la suprafata ghiveciului cu unul proaspat.

Se inmulteste usor prin butasi. Desprindeti usor lastarul de la punctul de insertie. Asteptati ca seva sa se scurga pentru ca rana sa se caluseze. Puteti sa plantati direct butasul intr-un amestec de turba si nisip sau perlit. Va inradacina repede si aparitia frunzulitelor este un semn ca planta s-a prins.


euphorbia trigona ghiveciul temperaturile trigona
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004875 (s)