News Flash:

Cum curatam fierul de calcat cu ce gasim prin casa?

15 Decembrie 2017
1007 Vizualizari | 0 Comentarii
fier de calcat

Este normal ca in fierul de calcat sa se acumuleze murdaria si praful, iar talpa acestuia sa aiba urme de material textil. Iata cum poate fi curatat.

Ca orice alt obiect din casa, fierul are nevoie de intretinere ca sa functioneze corect. Cu timpul, talpa se arde, iar fierul cu aburi poate acumula depozite care intrerup buna functionare a aparatului. Deci, cum putem curati fierul de calcat fara a utiliza produsele conventionale?

1. Acid citric. Se fierb 200 ml de apa si se adauga o lingura de acid citric. Se toarna amestecul intr-un castron. Puneti doua bete de lemn pe orizontala, in partea de jos a vasului, si asezati pe ele fierul de calcat. Talpa trebuie sa se inmoaie in apa. Lasati timp de 5 sau 10 minute, apoi se clateste si se usuca. Atentie, stecherul nu trebuie sa atinga apa.

2. Sare. Poate fi eficienta pentru curatarea talpii. Puneti cateva linguri de sare intr-un stergar. Incalziti fierul de calcat, puneti-l pe pinza umpluta cu sare si faceti miscari inainte si inapoi. Acest lucru va ajuta la eliminarea petelor.

3. Bicarbonat de sodiu. Este bine cunoscut pentru proprietatile sale de curatare, antibacteriene si antiseptice. De aceea, poate fi util pentru indepartarea petelor de pe fier. Se amesteca bicarbonat de sodiu si apa in parti egale, pentru a forma o pasta. Curatati talpa fierului cu o bucata de cirpa inmuiata in acest preparat. Utilizind o alta cirpa curata, eliminati reziduurile. Pentru a va asigura ca bicarbonatul de sodiu nu se acumuleaza in micile orificii de pe talpa, dati drumul la aburi si astfel veti evacua resturile de bicarbonat.

4. Otet. Se umple rezervorul fierului de calcat cu un amestec de apa distilata si otet alb in parti egale. Porniti aburii indreptindu-i catre o tesatura de bumbac, timp de 5 minute, pina se goleste rezervorul. Apoi, se incalzeste un pic de otet, se inmoaie o bucata de pinza si se freaca talpa fierului pentru a indeparta petele.
 


sare otet
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004750 (s)