News Flash:

Cu ce se ocupa astazi LAURENTIU CAZAN

17 Februarie 2017
1453 Vizualizari | 0 Comentarii
laurentiu cazan
Noua viata a lui Laurentiu Cazan! Solistul roman care a dat prima lovitura muzicala pe piata occidentala (”Say something”- 1993, prima piesa a unui roman difuzata de radiourile vest europene), Laurentiu Cazan refuza sa mai cante ori sa apara in emisiuni de divertisment, deoarece, spune el, se promoveaza incultura.
Marele compozitor si chitarist (59 de ani) s-a reintors dupa ani in orasul sau natal Buzau, si singura legatura pe care o pastreaza cu scena, o reprezinta un club de blues din localitate, unde mai vine cu chitara sa si festivaluri muzicale locale dedicate copiilor (Galati, Moreni, Targoviste). Fost solist al trupei Sfinx, Cazan s-a apropiat mult de religie si rugaciune, ”deschidere catre lumina” dupa cum numeste orientarea sa artistul si refuza sa mai apara in emisiunile de divertisment din cauza decandentei si simularilor sexuale atat de prezente in coregrafiilor solistilor din noul val muzical, atat de agreat de tineri.
Daca inainte de ‘89 se numara printre putinii artisti romani ce sustinea turnee in tarile occidentale (Danemarca, Finlanda, Austria, Belgia, Olanda), Laurentiu Cazan s-a apropiat foarte mult de biserica si, profesional, nu-si mai doreste sa cante in spectacole pestrite, unde genurile si artistii sunt amestecati. Solistul prefera doar pub-urile de acasa, cu spectatori putini dar educati si fideli, si manifestari muzicale unde se poate ocupa de educatia si formarea copiilor ce vor sa devina artisti.
Unul din putinii poli instrumentisti din randul vedetelor scenei muzicale (artistul canta la vioara, pian muzicuta, pecutie si la chitara, cu o tehnica pe care el insusi a patentat-o), noua viata a lui Laurentiu Cazan  se desfasoara intr-un apartament de bloc, unde locuieste alaturi de iubita sa, de profesie economista. In anii de dupa Revolutie, Laurentiu Cazan a locuit timp de cinci ani in Olanda.
Mai multe detalii pe libertatea.ro 

laurentiu cazan marele compozitor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005397 (s)