News Flash:

Criteriile pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite, aprobate de Ministerul Sanatatii

23 Iulie 2014
1269 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a aprobat miercuri ordinul privind criteriile in baza carora va putea fi actualizata lista de medicamente compensate si gratuite, respectiv includerea, extinderea indicatiilor sau excluderea unor tratamente.
Ordinul pentru aprobarea Criteriilor si metodologiei de evaluare a tehnologiilor medicale, a documentatiei care trebuie depusa de solicitanti, a instrumentelor metodologice utilizate in procesul de evaluare privind includerea, extinderea indicatiilor, neincluderea sau excluderea medicamentelor in/din Lista cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate, precum si a cailor de atac va fi trimis miercuri la Monitorul Oficial, pentru a fi publicat, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii (MS).
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca aprobarea criteriilor de evaluare este cel mai important pas in continuarea procesului de actualizare a listei de de compensate si gratuite.
"Aceasta noua metodologie de evaluare cuprinde criterii de includere in lista, dar si de excludere, conform standardelor si cerintelor europene. De altfel, am aprobat actul normativ dupa o luna de dezbatere publica, consultari repetate cu reprezentantii producatorilor de medicamente, dar si in acord cu cerintele Comisiei Europeane, in concordanta cu metodologii similare din Marea Britanie, Germania, Franta", a spus ministrul Nicolae Banicioiu, citat in comunicatul MS.
Nicolae Banicioiu a precizat ca metodologia de evaluare va permite o noua abordare in sistem, si anume actualizarea periodica a listei de compensate si gratuite, in beneficiul pacientilor.
Ministerul Sanatatii a actualizat, in luna mai, lista de medicamente gratuite si compensate, dupa o perioada de peste sase ani, prin includerea a 17 molecule noi, pentru care nu exista alternativa terapeutica.
In prezent, aproximativ 500 de pacienti care sufera de forme rare ale unor boli precum cancerul, epilepsia, bolile endocrine, leucemia si boli neurologice degenerative beneficiaza de tratament cu aceste produse. Din cele 17 molecule noi, noua sunt destinate tratamentului afectiunilor oncologice, a precizat MS.
Guvernul a adoptat, in 13 mai, HG 360/2014 privind modificarea si completarea HG 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate. Mediafax.ro

ministerului sanatatii nicolae banicioiu ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1038 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026990 (s)