News Flash:

Crima care a ingrozit Romania: Adolescenta ucisa in Parcul Copou Iasi terminase primul semestru cu 9 si era olimpica

2 Martie 2015
1496 Vizualizari | 0 Comentarii
Adolescenta ucisa de prietenul ei, sambata, in Parcul Copou din Iasi, era eleva in clasa a IX-a la Liceul ”Dimitrie Cantemir”, era olimpica la limba romana si terminase primul semestru cu media 9, profesorii descriind-o ca fiind ”un copil voios, mereu cu mana sus la ore”.
Profesorii Dianei, fata strangulata in Parcul Copou de catre prietenul ei, se declara consternati.
Anca Dimitriu, directoarea Liceului ”Dimitrie Cantemir” din Iasi, unde fata invata la o clasa de la profilul Stiinte Sociale, biling, spune ca Diana era o eleva foarte buna si terminase primul semestru cu media 9.
”Fetita aceasta era o copila buna la invatatura. Oricine si-ar dori astfel de copil la scoala, face parte din randul celor pe care poti sa te bizui. Ma suprinde ca acest copil extrovertit, volubil, voios, a putut sa ajunga intr-o astfel de companie. Era mereu cooperanta, cu manuta sus, si nu avea obiecte la care nu invata. Avea peste tot medii de 8, 9 si 10“, a declarat directoarea Liceului ”Dimitrie Cantemir“.
Ea a mai spus ca in cursul zilei de luni va avea loc un Consiliu Profesoral in care se va discuta despre acest caz si se va decide inclusiv daca se va tine o zi de doliu.

Diana participase, in 20 februarie, la Olimpiada de limba romana, faza judeteana, unde a obtinut o mentiune, iar in ziua in care a fost ucisa in Parcul Copou fusese la un curs de limba engleza intensiv, la scoala ei, de acolo fata mergand in Parcul Copou.
Irina Iorgan, diriginta clasei in care invata Diana, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca fata era foarte silitoare si se pregatea mereu.
”Diana era foarte silitoare, se pregatea mereu, avea rezultate bune la invatatura. Avea un profil psihologic foarte frumos - era o fata vesela, inimoasa, care se implica in activitatea scolii, in cea din clasa. Nu stiam nimic despre vreo relatie pe care ar fi avut-o“, a spus Irina Iorgan.
Aceasta a mai precizat ca, daca in primul semestru fata avusese trei absente tot semestrul, in 24 februarie, de Dragobete, fata a lipsit toata ziua, avand trei absente in catalog, si nici nu a mers apoi la ora de dirigentie ca sa incerce sa le motiveze.
”Este adevarat ca a avut aceste absente, nu stiu daca au vreo legatura cu nenorocirea care s-a intamplat, e adevarat ca au fost pe 24 februarie si inseamna ca a lipsit toata ziua, iar joi la dirigentie nu mi-a spus nimic si nici eu nu am verificat. Parintii ei sunt oameni absolut normali, nu am putut sa ii remarc negativ in niciun fel, prin absolut nimic. Sunt oameni care veneau la sedintele cu parintii, se interesau de fata in mod firesc. Mi-a atras atentia tatal ei, fiindca semana foarte mult cu el“, a adaugat diriginta fetei.
In ceea ce il priveste pe Eduard P., prietenul Dianei, suspectat de comiterea crimei, acesta era elev la Colegiul Tehnic ”Mihail Stuza” din Iasi.
Conform reprezentantilor scolii, in primul semestru baiatul de 16 ani a avut doua corigente si nota scazuta la purtare din cauza numarului mare de absente.
”Situatia la invatatura nu este una tocmai buna, are doua corigente pe primul semestru. Sunt in stare de soc, doar am organizat atatea activitati cu ei, am vorbit chiar si saptamana trecuta despre activitatea violenta, consumul de etnobotanice, absentele, a fost si Politia de proximitate. Nu am aflat prea multe de la parinti, mama de abia putea sa vorbeasca“, a declarat directorul colegiului, Stefan Chirchirau.
Fata de 16 ani fost gasita moarta, sambata dupa-amiaza, in Parcul Copou, ea fiind descoperita de catre trecatori care au sunat la 112. Echipajul medical care a ajuns la fata locului a incercat fara succes sa o resusciteze pe fata, care avea urme de strangulare. Mediafax.ro

diana stefan chirchirau
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005656 (s)