News Flash:

Corlatean: Avionul in care se afla Rogozin a trecut in mod fraudulos prin spatiul aerian romanesc

13 Mai 2014
1293 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, luni, ca avionul in care se afla Dmitri Rogozin a trecut in mod fraudulos spatiul aerian romanesc, intrucat compania aeriana care a efectuat cursa nu a confirmat prezenta vicepremierului rus la bord.
Cursa cu care vicepremierul rus Dmitri Rogozin a ajuns la Chisinau, era privata, chiar daca avea la bord o delegatie oficiala si "a trecut in mod fraudulos prin spatiul aerian probabil si bulgar si romanesc, cu o perioada scurta de tranzit prin spatiul romanesc, avand planul de zbor aprobat de Eurocontrol", a precizat Titus Corlatean, la Digi24.
Tranzitul a fost "fraudulos, pentru ca la intrebarile puse atat de bulgari cat si de autoritatile competente romanesti, ROMATSA si mai ales Autoritatea Aeronautica, s-au dat raspunsuri evazive, a existat o intrerupere a comunicarii, si chiar o minciuna. Cel putin bulgarilor li s-a spus in mod explicit ca n-ar exista pe lista de pasageri, la noi s-a tras de timp, cu asa-zise intreruperi ale comunicarii. Cert este ca a trecut fraudulos", a mai spus seful diplomatiei.
Ministrul de Externe a precizat ca autoritatile romane i-au refuzat lui Rogozin dreptul de tranzit, dupa ce au aflat ca era pe lista de pasageri.
"Odata ce am avut confirmarea clara a listei de pasageri si cu faptul ca vicepremierul rus se afla in acel avion, si acest lucru s-a stiut abia cand a ajuns la Chisinau (...) autoritatile romane au refuzat dreptul de tranzit, de survol si asta a generat acea reactie nervoasa a vicepremierului rus", a subliniat Titus Corlatean.
El a mai precizat ca pentru obtinerea tranzitului "s-a folosit un truc", intrucat s-a obtinut acceptul de la Eurocontrol, precizandu-se ca este o cursa privata, desi avea la bord o delegatie oficiala.
Rogozin a acuzat Romania ca nu i-a permis avionului sau, la solicitarea Statelor Unite, sa se intoarca la Moscova prin spatiul aerian romanesc, in drum dinspre regiunea separatista moldoveana Transnistria, unde a participat vineri la parada militara organizata de Ziua Victoriei asupra nazistilor. Mediafax.ro

titus corlatean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036660 (s)