News Flash:

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA, trimisa in judecata pentru un accident petrecut in Hunedoara in urma caruia unei persoane i-a fost amputata o mana

27 Decembrie 2017
814 Vizualizari | 0 Comentarii
tren 1

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a fost trimisa, miercuri, in judecata, de Parchetul General, sub acuzatia de vatamare corporala din culpa, dupa ce, in 2014, unei persoane i-a fost amputata o mana in urma unui accident feroviar.
Accidentul a avut loc pe 14 septembrie 2014, in statia de cale ferata Subcetate, din judetul Hunedoara.

"Din probele administrate in cauza a rezultat ca, dupa ce s-a informat in prealabil in statie cu privire la linia la care urma sa soseasca trenul pe care il astepta, persoana vatamata s-a deplasat catre linia respectiva, traversand alte trei linii de cale ferata. Din cauza lipsei indicatoarelor de orientare, calatorii nu au vazut platforma pe care trebuiau sa astepte trenul, oprindu-se inainte de a ajunge la aceasta, intre doua linii de cale ferata. Persoana vatamata, impreuna cu alte sase persoane, surprinsa de trecerea simultana a trenului de calatori pe care il astepta pe o linie si a unuia de marfa pe cealalta, din cauza curentilor de aer provocati, s-a dezechilibrat si a cazut la pamant, cu bratul stang peste firul din dreapta al unei linii, astfel incat rotile trenului i l-au amputat. De asemenea, ca urmare a trecerii trenului, alte doua persoane au cazut la pamant, iar celelalte s-au dezechilibrat", transmite Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Procurorii sustin ca accidentul a fost cauzat de lipsa indicatoarelor de orientare destinate calatorilor.
"Precizam ca, potrivit art. 20 al Regulamentului privind transporturile pe caile ferate din Romania, ”Informarea calatorilor despre posibilitatea de orientare in statie, despre trenul care ii intereseaza, precum si despre alte conditii de calatorie se face cu ajutorul indicatoarelor, tablourilor de sosire si de plecare a trenurilor, avizelor scrise, anunturilor prin statia de amplificare sau verbal.”. Totodata, din probe a rezultat si faptul ca statia CF Subcetate nu detinea autorizatie de functionare si nu a luat masuri specifice suplimentare de prevenire a producerii unor evenimente feroviare, functionand ilegal", arata procurorii.

Dosarul a fost trimis Judecatoriei Hateg.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008122 (s)