News Flash:

Ce tip de gard sa alegi pentru curtea ta

11 August 2022
729 Vizualizari | 10 Comentarii

Imprejmuirea curtilor este un aspect pe care este necesar sa il ai in vedere pentru delimitarea proprietatii, dar si pentru un plus de intimitate. Din aceste considerente, apare si nevoia de a alege un tip de gard potrivit pentru locuinta, iar despre aceasta alegere discutam in cele ce urmeaza.

Alege garduri din panouri bordurate pentru spatii deschise

Unul dintre cele mai simple tipuri de garduri este gardul din panouri bordurate, ale carui caracteristici sunt deosebit de avantajoase. Panourile bordurate ofera imprejmuiri economice si rezistente, potrivite atat pentru curti ample, cat si pentru gradini de dimensiuni mai mici. 

In plus, panourile bordurate au un aspect deosebit, permisibil, din punct de vedere al trecerii aerului, care se potriveste in orice stil de amenajare. Daca aceasta este solutia care crezi ca ti-ar fi de cel mai mare ajutor, atunci pentru panouri de gard intra aici si cumpara produsele potrivite pentru realizare imprejmuirilor. 

Cu ajutorul gardurilor din panouri bordurate, sunt realizare gabioanele, acele soluții deosebit de eficiente si de estetice de imprejmuire a proprietatilor. Aceste tipuri de garduri sunt construite ca un schelet metalic sau ca o carcasa metalica umpluta cu spartura din piatra naturala. 

Alege garduri din beton pentru rezistenta si durabilitate

Daca vrei pentru curtea ta un gard care sa dainuie in timp, atunci gardurile din beton sunt o optiune pe care ar trebui sa o iei in considerare. Gardurile din beton au proprietatea de a rezista foarte bine la solicitari de compresiune, dar si la intemperii, iar acest lucru se reflecta asupra durabilitatii.

Singurul inconvenient al gardurilor din beton este acela ca este nevoie de un timp de uscare al betonului si ca timpul de realizare este astfel foarte mare. De asemenea, este nevoie de cofraje si de utilaje de turnare a betonului sau de montare a elementelor prefabricate si de firme specializate care sa se ocupe de aceste lucrari.

Alege garduri din fier forjat pentru estetica

Gardurile din fier forjat sunt deosebit de estetice si de elegante, potrivindu-se in orice context de stil. Acestea sunt completate adesea de elemente din policarbonat, atunci cand se doreste un plus de intimitate si mai putina vizibilitate din exterior. 

Gardurile din fier forjat rezista foarte bine la coroziune, dar si la socuri mecanice si sunt o solutie de imprejmuire pe termen lung. Alaturi de gardurile metalice, acestea sunt aproape intotdeauna cele mai cautate solutii de delimitare a proprietatii. 

Alege garduri din lemn compozit

Lemnul compozit este o solutie estetica de imprejmuire a proprietatii care iti ofera posibilitatea de a amenaja un gard colorat. Pretul acestui tip de gard poate fi insa mare, comparativ cu cel al altor tipuri de garduri, iar acest lucru se explica prin materialele folosite. 

Lemnul compozit imita perfect aspectul uzual al lemnului natural, insa este mai rezistent decat acesta. In vreme ce lemnul natural putrezeste si nu rezista la fel de bine la intemperii, lemnul compozit rezista foarte bine indiferent de conditii. 

Alege garduri din tabla cu niste costuri reduse

Daca te intereseaza un gard ieftin, dar care sa iti ofere o delimitare eficienta de restul proprietatilor, atunci gardurile din tabla iti pot oferi acest lucru. Tabla, insa, este un material cu o rezistenta destul de mica la coroziune si incarcari exterioare, dar si la intemperii, iar acest lucru inseamna ca nu este o solutie economica pe termen lung. 

Alegerea tipului de gard ar trebui sa vizeze mai inainte de orice calitatea materialelor si mai putin alte aspecte. Gardul este o investitie menita sa ofere confort si protectie, asadar este necesara alegerea cu atentie a solutiei de imprejmuire a curtii tale. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/xw-vvvXq3rA

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (10)

avexihzlunaxu  | #52591
ehitinurumed  | #52592
Introduceti comentariul dumneavoastra
aytoxeov  | #52593
ubuqyeroti  | #52594
yiuucapoza  | #52595
ayogoce  | #52596
umaxefeju  | #52597
ehereja  | #52598
eciziiwayuski  | #52599
ezayuxaxuvuci  | #52600
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005818 (s)