News Flash:

Starea de alerta s-a prelungit si se relaxeaza o parte din restrictii. Nu scapam de carantina de noapte

11 Mai 2021
690 Vizualizari | 3 Comentarii

Guvernul a decis sa prelungeasca cu inca o luna, cu incepere din 13 mai, a starii de alerta in Romania. Odata cu aceasta hotarare, au fost anuntate si relaxarile unor masuri aflate in vigoare.

Se mentine pe mai departe carantina de noapte, in toata tara, intre orele 22.00 si 5 dimineata, cu unele exceptii punctuale.

Astfel, in perioada urmatoare va fi permisa organizarea de evenimente sportive si culturale test, cu depasirea capacitatii de 50%. Pentru participarea la aceste evenimente vor fi puse insa cateva conditii.

In cazul evenimentelor sportive, acestea se pot desfasura cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului si Sportului si cu avizul Ministerului Sanatatii, participarea fiind permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se afla în perioada cuprinsa între a 15 si a 90 a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2 sau prezinta rezultatul unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau a unui test antigen în conditiile stabilite prin metodologia aprobata prin ordin comun al Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerului Sanatatii.

In cazul evenimentelor culturale si artistice, activitatea cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte,se poate desfasura cu participarea publicului peste 50% din capacitatea maxima a spatiului, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Culturii si cu avizul Ministerului Sanatatii, participarea fiind permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se afla în perioada cuprinsa intre a 15 si a 90 a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2 sau prezinta rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în conditiile stabilite prin metodologia aprobata prin ordin comun al Ministerului Culturii si Ministerului Sanatatii.

De asemenea, in 13 mai se va permite circulatia persoanelor intre orele 2 si 5 dimineata pentru Ramadan.

Este eliminata de asemeneam restrictia legata de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni.

Raman interzise reuniunile cu prilejul unor sarbatori, aniversari, petreceri in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

UnwiRty  | #52492
Introduceti comentariul dumneavoastra
stooftvof  | #52680
Opedssept  | #52912
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005150 (s)