News Flash:

Victorii importante pentru Tecau si Mergea. Cei doi s-au calificat cu perechile lor in optimi la Australian Open

20 Ianuarie 2017
1075 Vizualizari | 0 Comentarii
mergea si inglot
Romanii Horia Tecau si Florin Mergea, in perechi diferite, s-au calificat, vineri, la Melbourne, in optimile probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Slem al anului.
Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer, capi de serie numarul 11, au trecut in turul al doilea cu 6-3, 6-4 de olandezii Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop, dupa o ora si 10 minute de joc.
In primul set, echilibrul s-a rupt la 3-3, cuplul romano-olandez castigand apoi trei ghemuri consecutive si setul. In mansa secunda, Koolhof si Middelkoop au avut 3-2, dar au urma din nou trei ghemuri castigate de Tecau si partenerul sau (5-3), care au inchis setul cu 6-4.
Tecau si Rojer au reusit 6 asi in acest meci, iar adversarii niciunul, avand in schimb 4 duble greseli. Invinsii au reusit sa isi creeze o singura minge de break, insa nefructificata.
Horia Tecau si Jean-Julien Rojer si-au luat astfel revansa in fata perechii Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop, dupa ce olandezii castigasera cu 7-6 (4), 2-6, 11-9, pe 12 ianuarie, in sferturile de finala ale turneului de la Sydney.
In optimi, cuplul romano-olandez va juca impotriva australienilor Marc Polmans/Andrew Whittington, castigatori nescontati in fata favoritilor numarul opt, Daniel Nestor (Canada)/Edouard Roger-Vasselin (Franta), cu 0-6, 6-3, 6-4. 
Florin Mergea si britanicul Dominic Inglot, capi de serie numarul 16, au castigat in trei seturi, cu 3-6, 7-6 (5), 7-6 (2), in fata francezilor Julien Benneteau/Jeremy Chardy, dupa doua ore si 38 de minute.
Perechea romano-britanica a reusit 4 asi, fata de 8 ai adversarilor, a comis 7 duble greseli (la fel ca francezii), au adunat 48 de lovituri direct castigatoare (50 pentru invinsi) si 31 de erori nefortate (35 pentru francezi).
In optimi, Mergea si Inglot ar putea infrunta alti francezi, Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, daca principalii favoriti vor trece de cuplul polonez Jerzy Janowicz/Marcin Matkowski.
Perechile calificate in optimi si-au asigurat cecuri de cate 40.000 de dolari australieni si 180 de puncte ATP fiecare.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006029 (s)