News Flash:

Un procuror din Oravita, acuzat de hartuire sexuala de una dintre partile implicate intr-un dosar pe care il investiga

26 Ianuarie 2018
980 Vizualizari | 0 Comentarii
hartuire sexuala

George Bucurica, procuror la Parchetul Judecatoriei Oravita, este acuzat de hartuire sexuala de una dintre partile dintr-un dosar pe care il investiga. In spatiul public au aparut mai multe inregistrari ale discutiilor avute de cei doi, magistratul fiind chemat de conducere pentru explicatii.
Magistratul s-a prezentat joi la Parchetul General, unde a fost chemat de conducere pentru a da explicatii referitoare la inregistrarile care au aparut in spatiul public si la dosarul intrumentat de Parchetul Curtii de Apel Craiova, in care o femeie acuza ca ar fi fost hartuita de magistrat.

Cazul a fost facut public de Antena3, fiind prezentate mai multe inregistrari in care ar aparea procurorul facandu-i avansuri femeii care a depus plangerea. Dupa aparitia inregistrarilor, procurorul general al Romaniei a dispus cercetari disciplinare.

Femeia care a depus plangerea ar fi fost parte intr-un dosar instrumentat de procurorul George Bucurica. Sesizarea a fost depusa la Parchetul Curtii de Apel Timisoara.
Augustin Lazar a sesizat Inspectia Judiciara in cazul procurorului acuzat de hartuire sexuala

Procurorul general al Romaniei a anuntat ca a sesizat Inspectia Judiciara in cazul procurorului George Bucurica, acuzat de hartuire sexuala, Augustin Lazar dispunand si incetarea delegarii acestuia in functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita.

"Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta de Curte de Casatie si Justitie a dispus sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la savarsirea de catre magistratul in cauza a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit.a si lit.c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu si atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii", transmite Parchetul General, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, Augustin Lazar a dispus incetarea delegarii lui George Bucurica din functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita, urmand ca acesta sa revina la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin.

Deciziile au fost luat ca urmare a unui control referitor la conduita si activitatea magistratului.

"Precizam faptul ca la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se efectueaza in continuare verificari cu privire la cauze instrumentate de procurorul Bucurica Radu George dar si cu privire la cauze inregistrate la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara avand ca obiect plangerile penale formulate impotriva acestuia", se mentioneaza in comunicat de presa. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005615 (s)