News Flash:

Se da startul editiei cu numarul opt a Festivalului „Ceau, Cinema!”

15 Iulie 2021
533 Vizualizari | 0 Comentarii
ceau cinema timisoara

Cinefilii timisoreni se vor putea bucura de trei zile de filme de exceptie. Mult indragitul Festival „Ceau, Cinema!” incepe cu proiectia filmului romanesc „Mia isi rateaza razbunarea” (2020), prima proiectie fizica in Romania.

In perioada 15-18 iulie, la Timisoara va avea loc cea de-a opta editie a Festivalului „Ceau, Cinema!”, iar prima seara, la Gradina de Vara „Capitol”, in prezenta regizorului Bogdan Theodor Olteanu si a actritei Ioana Bugarin, va fi proiectat filmul „Mia isi rateaza razbunarea” (2020). In cadrul celor trei zile de festival de la Gradina de Vara „Capitol” si Faber vor fi programate cincisprezece proiectii de film si discutii cu mai multi cineasti romani invitati.

Filmul „Otto Barbarul” (2020) va fi proiectat tot la Gradina de Vara „Capitol”, in prezenta regizoarei Ruxandra Ghitescu, a actritei Ioana Bugarin si a producatoarei Anda Ionescu. De asemenea, „Spirala” (2020), de Cecilia Felméri, precum si documentarele „Casa cu papusi” (2020), de Tudor Platon, „Copii pierduti pe plaja” (2020), de Alina Manolache, si „Noi impotriva noastra” (2020), de Andra Tarara vor putea fi vazute in aer liber la Gradina de Vara „Capitol”.

„Vrem sa fie o editie OPTimismului si a unui restart. De aceea, punem accentul pe cinematografia romana tanara sau la inceput de drum, puternic lovita de pandemie. Inspirati de filmul „Otto Barbarul”, dar si de documentarul „Swamp City”, despre scena muzicala underground din Timisoara in primul deceniu postcomunist, ne-am gandit la o editie punk, pentru a arata ca Film`s Not Dead”, spun organizatorii.

In proiectii speciale vor mai putea fi vazute, printre altele, doua noi filme de Radu Jude, „Babardeala cu bucluc sau porno balamuc” (2021) si documentarul „Iesirea trenurilor din gara” (2020), realizat impreuna cu istoricul Adrian Cioflanca, precum si documentarele de succes „Holy Father” (2020), proiectat in prezenta regizorului Andrei Dascalescu si a protagonistei Paula Niculescu, si „Lemn”, de Monica Lazurean-Gorgan, Michaela Kirst si Ebba Sinzinger, adus cu sprijinul Centrului Cultural German din Timisoara.

Programul complet este disponibil pe pagina de Facebook a festivalului si pe site-ul ceaucinema.ro. Biletele pot fi achizitionate in avans pe iabilet.ro si, in timpul festivalului, din spatiile de proiectie.

Pentru proiectiile in aer liber, accesul poate fi realizat doar in baza unei adeverinte de vaccinare impotriva COVID-19, a unui test negativ sau a unui document care sa ateste ca participantul a trecut prin boala. Inaintea galei de deschidere, festivalul va oferi posibilitatea realizarii unui test gratuit la fata locului, valabil 72 de ore si realizat de un centru de testare acreditat. In caz de vreme nefavorabila, proiectiile in aer liber se vor muta in interior.

„Ceau, Cinema!” este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociatia Marele Ecran si Asociatia Pelicula Culturala.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004910 (s)