News Flash:

Oscar 2018: Filmul fantasy "The Shape of Water". Povestea unui om-amfibie, capturat în Amazon, care invata limbajul semnelor de la Elisa Esposito, o femeie muta

5 Martie 2018
1317 Vizualizari | 0 Comentarii
film

"The Shape of Water", de Guillermo del Toro, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj, la cea de-a 90-a editie a galei Academiei de film americane, care a avut loc duminica noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.
Filmul "Forma apei/ The Shape of Water", scris si regizat de Guillermo del Toro si avand in distributie actori celebri precum Sally Hawkins, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Shannon, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, era lider in topul nominalizarilor la Oscar, cu 13 selectii.

Este anul 1962 si Elisa Esposito, o femeie muta, ramasa orfana din copilarie, se lupta cu monotonia vietii de ingrijitoare in schimbul de noapte la Centrul de Cercetari Aerospatiale Occam din Baltimore. Daca n-ar fi Zelda, o colega de serviciu care se poarta protector cu ea, si Giles, vecinul ei iubitor, Elisa nu stie cum ar suporta existenta cotidiana. Apoi, intr-o noapte fatidica, Elisa vede ceea ce nu-i era ingaduit sa vada, secretul cel mai bine pazit al centrului: un om-amfibie, capturat in Amazon si studiat in scopurile Razboiului Rece. Creatura este inspaimantatoare, dar in acelasi timp magnifica, capabila sa inteleaga limbajul si emotiile, iar Elisa nu se poate tine deoparte. Recurgand la limbajul semnelor, cei doi invata sa comunice. In scurt timp, afectiunea se transforma in dragoste, iar creatura devine singura ratiune de a trai a Elisei.

Filmul fantasy "The Shape of Water" a fost si inconjurat de controverse, fiind subiectul unui proces. Regizorul Guillermo del Toro si producatorul Daniel Kraus au fost dati in judecata pentru plagiat, fiind acuzati ca subiectul filmului "The Shape of Water" este copiat dintr-o piesa de teatru publicata in 1969 de dramaturgul premiat cu Pulitzer Paul Zindel. Reprezentantii Fox Searchlight neaga acuzatiile si spun ca "nu au o baza reala".
Guillermo del Toro este unul dintre cei mai inventivi si mai vizionari artisti ai generatiei sale, stilul sau unic reflectandu-se in opera sa de regizor, scenarist, producator si scriitor. Nascut in 1964, la Guadalajara, Mexic, Del Toro si-a castigat recunoasterea internationala in 1993, cu filmul de groaza "Cronos", o coproductie mexicano-americana. In 2004 a regizat thrillerul SF "Hellboy". Filmul "Labirintul lui Pan" (2006), care il regaseste in tripla calitate de regizor, scenarist si producator, a avut parte de o primire entuziasta la nivel mondial, fiind distins cu peste 40 de premii internationale. In 2013 a regizat si a semnat scenariul SF-ului "Pacific Rim". Este coautor, alaturi de Chuck Hogan, al "Strain Trilogy", devenita bestseller si ecranizata intr-un serial de televiziune de succes pe postul FX, si al "Trollhunters" (alaturi de Daniel Kraus), care a stat la baza serialului omonim de pe Netflix.

"The Shape of Water" este marele castigator al galei Oscar 2018, cu patru trofee, celelalte trei premii Oscar fiind acordate pentru cel mai bun regizor, cea mai buna coloana sonora (Alexandre Desplat) si cea mai buna regie artistica (Paul Denham Austerberry, Shane Vieau si Jeffrey A. Melvin).

La premiul Oscar pentru cel mai bun film au mai fost nominalizate "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonagh, "The Post", de Steven Spielberg, "Get Out", de Jordan Peele, "Darkest Hour", de Joe Wright, "Lady Bird", de Greta Gerwig, "Call Me By Your Name", de Luca Guadagnino, "Phantom Thread", de Paul Thomas Anderson, si "Dunkirk", de Christopher Nolan.

Lungmetrajul "The Shape of Water" este o adaptare a romanului scris de Guillermo del Toro impreuna cu Daniel Kraus, a carui editie in limba romana va aparea la sfarsitul lunii martie - si in format digital - in colectia "Biblioteca Polirom", in traducerea Veronicai D. Niculescu.

"The Shape of Water" a fost distins cu Leul de Aur la Festivalul de la Venetia 2017. De asemenea, pentru "The Shape of Water", Guillermo del Toro a primit Globul de Aur, precum si premiul BAFTA pentru cel mai bun regizor. Filmul a mai obtinut un premiu BAFTA si pentru muzica originala semnata de Alexandre Desplat.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun film a revenit peliculei "Moonlight", de Barry Jenkins.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006424 (s)