News Flash:

Judecatoarea Girbovan se declara SOCATA ca instanta suprema a incheiat protocol cu un serviciu de informatii. "Este dincolo de imaginatia mea"

4 Aprilie 2018
501 Vizualizari | 0 Comentarii
Dana Girbovan2

Presedintele UNJR, judecatorul Dana Girbovan, a spus, intr-o interventie prin videoconferinta in cadrul plenului CSM de miercuri, ca este socata de faptul ca ICCJ a semnat un protocol cu un serviciu de informatii si ca este „dincolo de imaginatia” sa ce ar putea contine acesta, cerand informatii.
„Am inteles ca au fost incheiate protocoale de catre Inalta Curte - sunt absolut socata, trebuie sa va marturisesc - de catre Inspectia Judiciara, CSM si procurorul general. In ceea ce priveste ICCJ, as vrea sa il intreb pe domnul Olaru cand a fost incheiat acest protocol si cu cine, cu care anume serviciu de informatii? (...) Pentru mine este absolut socant sa aflu ca ICCJ, care este varful puterii judecatoresti, presedintele Inaltei Curti reprezinta puterea judecatoreasca, a semnat protocoale de colaborare cu un serviciu de informatii, pentru ca este dincolo de imaginatia mea ce ar putea contine un astfel de protocol”, a spus Dana Girbovan in plenul CSM.

„Cu mare placere as face acest lucru. Am spus ca toata corespondenta pe care CSM a primit-o de la institutiile partenere, de la cele ale sistemului judiciar, este una clasficata. Sa diseminam acum in spatiul public data incheierii protocolului, obiectul acestui protocol, data potentialei denuntari, unilaterale sau bilaterale acestui protocol excede unui astfel de cadru. (...) Aceasta discutie sa o aveti cu presedinta Inaltei Curti, e cea mai in masura sa aiba acest dialog”, a raspuns vicepresedintele CSM, Codrut Olaru.

De asemenea, presedintele UNJR a mai spus ca e important sa se afle care sunt institutiile care au primit protocolul incheiat intre SRI si Parchetul General.
„Alta problema este vizata de protocolul de colaborare pe care il avem declasificat si pe care se poate discuta concret. (...) Parchetul sa faca public toate institutiile catre care s-a diseminat acest protocol, au fost facute cred ca 240 de exemplare. Deci, concret, catre cine a fost diseminat? A fost trimis parchetelor, instantelor, sa vedem si acest lucru”, a mai spus Dana Girbovan.

Vicepresedintele CSM, Codrut Olaru, a anuntat, in sedinta plenului Consiliului de miercuri, ca Inalta Curte de Casatie si Justitie, Inspectia Judiciara, CSM si Parchetul General au incheiat protocoale cu serviciile, celelalte entitati din justitie neavand astfel de protocoale.

"Aduc la cunostinta ca, in urma sedintei plenului din martie s-a facut o astfel de solicitare de catre CSM catre toate entitatile din sistemul juridic de a ne comunica toate protocoalele din 2005 pana in prezent. Am primit corespondenta cu entitati din sistemul judiciar care au comunicat ca au existat si exista sau au denuntat: Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), Inspectia Judiciara (IJ). La nivelul CSM a fost incheiat un astfel de protocl denuntat in 2017 de catre vechea conducere. Toate celelalte entitati din sistemul judiciar, ca ne referim la grefieri sau la alte instante, pentru 2005-2018, nu au incheiat astfel de protocoale. Tot ce am prmit la nivelul Consiliului, nu sunt atasate protocoalele in forma lor scrisa. Toata situatia a vizat doar o corespondenta minimala", a anuntat procurorul Codrut Olaru, vicepresedinte CSM, in sedinta plenului Consiliului de miercuri.


inalta curte dana girbovan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 33 queries | Mysql time :0.018958 (s)