News Flash:

Gradina zoologica din Timișoara s-ar putea redeschide in 2023

23 Februarie 2021
683 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Dominic Fritz ar vrea ca Grădina Zoologică de la Pădurea Verde să fie redeschisă în anul în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană. Dar să fie un spațiu sigur și în care vizitatorii să poată să interacționeze cu „gazdele”. Animalele de la Zoo încă își caută casă, la trei luni de la închiderea Zoo.

Grădina Zoologică Timișoara a fost închisă în 27 noiembrie 2020, după un anunț al primarului Dominic Fritz, care spunea că în spațiul de la Pădurea Verde nu s-au mai făcut investiții de ani buni și că îngrijirea animalelor nu este la standarde europene.

Decizia lui Fritz venea la câteva zile de când au fost făcute publice câteva fotografii cu un cerb bolnav. La Zoo Timișoara au murit, în septembrie 2020, toți cangurii, după ce au fost mușcați de trei câini maidanezi.

Tot acolo a murit, în 2013, și o zebră adusă de fosta administrație, care s-a înecat în heleșteul aflat nu departe de habitat. Zebra evadase cu scurt timp înainte, chiar în timp ce fostul primar Nicolae Robu se lăuda cu achiziția în fața jurnaliștilor. Reprezentanții primăriei spuneau atunci că animalul a avut un comportament agresiv, iar doi șefi din primărie au sărit după el în lac să îl salveze, dar fără succes. O altă zebră a murit la Zoo Timișoara în septembrie 2016. Decesul a fost subit, din cauza unei boli violente, spuneau atunci cei din primărie.

Pentru că Zoo Timișoara „trăiește pe un buget enorm de mic, la limită, nu există un management profesionist”, primarul Dominic Fritz a decis că grădina zoologică de la Pădurea Verde trebuie refăcută din temelii.

„E foarte clar că situația la Zoo nu mai putea să rămână așa. Știți foarte bine că am luat decizia să închidem Grădina Zoo până când avem un concept de dezvoltare foarte clar, până putem să facem investiții majore, până putem avea o grădină în care diversificarea este prioritate, o grădină în care animalele și bunăstarea lor sunt pe primul loc”, ne-a declarat acum primarul Timișoarei.

Edilul-șef spune că se poartă deja discuții cu reprezentanții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, cu care primăria va dezvolta un plan de reamenajare a Zoo, „pentru ca aceasta să devină mai modernă și mai respectuoasă cu drepturile animalelor”.

„Ca un termen de comparație, în Oradea știu ca s-a închis în 2010 pentru o reabilitare din temelii și a durat trei ani. Cu siguranță aș vrea să avem o grădină zoo modernă și respectuoasă cu animalele în 2023, pentru momentul când vom fi Capitală Culturală.

Dintr-unul exclusiv expozițional, ne dorim ca Grădina Zoo să devină un spațiu de interacțiune și educație, să ofere animalelor condiții de viață decente și familiilor un spațiu sigur în care să interacționeze cu animalele”, ne-a mai declarat Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007676 (s)